Piese telefoane

Avusesem demult o discutie cu cineva legata de telefoane. Stia aplecarea mea spre telefoane mai necunoscute. Nu no-name, ci mai putin gasibile pe la noi. Eu bagam argumentul pretului si al faptului ca fac fix acelasi lucru, el imi zicea ca ulterior s-ar putea sa am probleme. Daca se strica ceva la el piese de schimb mai putin, iar daca vreau sa iau vreun accesoriu nu prea am de unde. Replica mea a fost: da de crezi ca se va strica? La care mi s-a raspuns: nu plec de la premisa asta, dar vreau sa am eu linistea sufleteasca necesara; sa stiu ca daca se va intampla rezolv repede.

Se interesase la un moment dat de preturi piese telefoane si calcula pretul unui telefon si din aceasta perspectiva. Telefonul ala, daca se strica, o sa-ti provoace o paguba de … Telefonul celalalt o sa-ti provoace o paguba mai mica.

Si bonus: piese pentru telefonul Z nu se gasesc. Deloc. Ceea ce inseamna ca-l vei arunca daca se va strica.

Legat de acest lucru inchei cu 3 exemple:

1. Am prin casa un telefon de la Digi. L-am dus la 2 service-uri, nimeni nu poate sa-l decodeze. Nu stiu ce model e, e „digi”. Cica e scump softul si nu renteaza. Nu stiu exact de unde e, dar nu poate fi folosit decat pe digi.

2. La laptopuri cam aceeasi situatie (desi mai accentuata, pentru ca teoretic tu tii un laptop mai mult de 2 ani). Cineva isi luase un laptop din America si nimeni din Romania nu a putut sa il repare. A fost ceva ieftin si foarte bun, dar cam degeaba.

3. Exemplul 3 tot cu un telefon. Un telefon NEK (nu cantaretul de manele) luat de prin Italia. Nu a putut nimeni sa-l repare in Romania. Nu aveau cu ce si nici nu prea stiau. Un amic, nu eu.

Intr-adevar trebuie sa ne gandim si la acest aspect cand cumparam un telefon.

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

Las─â un r─âspuns