Ponturile in publicitate si cum sa faci sa le obtii

Ponturile in publicitate si cum sa faci sa le obtii

 

 

Daca lucrezi intr-o agentie de publicitate, profanii cred ca produci reclame. De fapt, 90% din personal nu face asta. Acestia cerceteaza, pregatesc planurile de media, cumpara timp si spatiu pentru publicitate, fac lucruri care nu sunt descrise  ca fiind marketing direct, iar aproximativ 60% dintre ei desfasoara munca de secretariat.

Oricat de mult ai munci si oricat de bun cunoscator ai deveni, nu vei fi in stare sa-ti  reprezinti agentia in fata factorilor de decizie ai clientului decat dupa varsta de 30 de ani. Unul dintre partenerii mei isi datoreaza ascensiunea rapida faptului ca a avut norocul sa albeasca inca de la 27 de ani.

Nu vei deveni niciodata un director de cont de succes daca nu vei invata sa faci prezentari bune. Majoritatea clientilor tai vor fi corporatii si trebuie sa fii in stare sa vinzi campaniile in fata consiliilor acestora.

Sa nu faci obisnuita greseala de a-ti considera clientii niste prosti. Imprieteniti-va. Cumpara actiuni la firmele lor. Dar incearca sa nu te lasi implicat in politicile lor.

Sa-i spui intotdeauna clientului ce ai face daca ai fii in locul lui, dar nu-i purta pica pentru prerogativele pe care le are de a decide ce fel de publicitate vrea sa foloseasca. Este produsul lui, sunt banii lui si, in final, este raspunderea lui.

Atunci cand dorim sa ne imbunatatim afacerea, putem beneficia de avantajele oferite de o baza de date care sa contina informatii firme. O astfel de lista firme este utilizata cu precadere de departamentele de marketing, vanzari si juridic dintr-o companie, fiind de un real sprijin pentru a crea o buna relatie cu clientii.

In contactele tale zilnice cu clientii si cu colegii, zbate-te pentru regi, regine si nebuni, dar arunca pionii. Daca-ti vei face un obicei din a ceda gratios in chestiunile marunte, vei deveni greu de refuzat atunci cand te vei bate pentru o problema esentiala.

Lasă un răspuns