Probleme electrice

Discutam cu un amic acum ceva timp despre chestiile pe care le faci prin casa. El considera ca trebuie sa stii sa mai faci cate ceva prin casa, sa mai repari cate ceva etc. Baga chestia aia cu satisfactia pe care o ai cand ai reusit sa repari ceva CU MANA TA. L-am intrebat ce se intampla cand ai probleme electrice? El spune ca acelasi lucru, ca nu e nicio diferenta.

Pe de alta parte, sunt persoane care considera anumite subiecte ca fiind „sensibile”. De exemplu: daca incerc sa repar un scaun, sa repar ochelarii ori sa mesteresc la propriul telefon e ok, riscurile sunt minime. Cand este insa vorba despre deranjamente electrice lucrurile sunt nitel mai complicate. Lasam la o parte situatia in care te poti curenta (care poate fi evitata usor, oprind curentul de la panou) si ajungem la situatii mai „fericite”, in care ti se arde aparatura de prin casa: un tv lcd sau led, un pc/laptop, un fier de calcat, un frigider. Paguba poate ajunge la cateva mii de lei. De ce? Pentru ca ne-am dat mai destepti decat suntem (intr-o exprimare cat se poate de neacademica).

Pe de alta parte trebuie sa fim atenti pe cine chemam. Sunt unii pseudo-specialisti care mai mult incurca. Si pe care nu-i poti trage la raspundere pentru simplul fapt ca nu au lucrat legal in casa ta. Poti doar sa aplici metode la limita legii: amenintarea cu bataia de exemplu. Nu ca as recomanda asemenea metode, dimpotriva. Solutia este sa te asiguri ca nu vei ajunge in situatia respectiva.

Ce este de facut? Pai:
– Atunci cand aveti probleme apelati la firme de specialitate. Costa mai mult, dar eliminati riscurile.
– In plus, descurajati „teparii”. Daca un electrician este bun, va fi angajat de astfel de firme. Voi platiti taxe la stat pentru fiecare leu pe care-l castigati, altii de ce sa nu faca la fel?
– Pe de alta parte, se pune intrebarea: de cate ori ati facut verificari „De rutina” asupra instalatiei electrice? Specialistii recomanda masuratori si verificari pram, verificari care, atentie, sunt obligatorii pentru proprietari. Masina o duci in service anual pentru revizie, instalatia electrica din casa de ce nu?

Intrebarea ramane: ce faci cand ai probleme electrice? Si, continua: ce faci ca sa NU MAI AI, pe viitor, probleme electrice 🙂 Salutari ELECTRIZA(N)TE TUTUROR!

1 thoughts on “Probleme electrice

Lasă un răspuns