Produse urgente. Black Friday.

Tot vedem pe net chestii legate de Black Friday. Acum de Black Friday a ajuns la moda sa scrii un articol cu „magazine participante”, iar acel articol sa fie plin de link-uri de afiliere. Din afiliere unora le ies maxim 100 de euro pe an (daca au noroc), insa pleaca de la premisa ca de Black Friday vor DA LOVITURA. Ca nu se intampla asta este altceva. Exista insa asa numitele produse urgente, produse care iti trebuie aici si acum si pe care nu le veti gasi niciodata reduse de Black Friday.

De exemplu, o tableta poate astepta si 2 luni pana sa ti-o cumperi. Va fi utila, dar nu e ceva urgent. La fel si un hard extern, si un smartphone nou ori cine stie ce televizor 3D. E adevarat, daca n-ai televizor in casa ori ti s-a stricat telefonul e clar ca si acestea vor intra in categoria produse urgente.

Ce ne facem insa cu produsele pentru copii? Cautati astazi, de Black Friday, patuturi copii ieftine ori scaune auto copii ieftine. Gasiti ceva reduceri? Daca da, acestea sunt reduceri normale si nu de Black Friday.

Nu, nu este nimeni de acuzat. Pur si simplu asta spune economia de piata. Si va mai zic un secret: e mai bine asa. Ca cine stie ce chestii ieftine ar fi cumparat unii doar pentru ca erau reduse. E o adevarata manie: iau produsul X doar pentru ca e redus. Nu conteaza ca n-am nevoie, nu conteaza ca e de proasta calitate. Redus cu 1000 de lei inseamna afacere. Simplu.

Legat de produsele pentru copii, repet ce am mai spus in multe alte situatii: nu faceti economie la ele. Trebuie cumparate cele mai bune si mai sigure produse. Economie faci la o tableta, nu la un scaun pentru copii ori un patut. Pe bune, oricat de zgarcit ai fi, la unele lucruri NU trebuie sa te zgarcesti.

In incheiere, repet: exista lucruri care pot astepta si lucruri urgente. Exista, de asemenea, lucruri la care poti face economie si altele la care nu poti face. Black friday-ul e o idee buna (pusa prost in aplicare la noi), insa nu se aplica la toate produsele. Iar in unele cazuri este FOARTE BINE ca nu se aplica. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns