Promovarea unui local

Promovarea unui local

 

Discutam mai demult cu un amic in legatura cu promovarea unui local. Ii ziceam ideea cu voucherele mi se pare foarte tare. El nu ma credea, zicea ca i se pare pierdere de vreme. Am incercat sa-l contrazic, el m-a contrazis vehement. Imi spunea:

– Am fost la un restaurant, intr-o seara. TOTI, dar ABSOLUT TOTI aveau voucher. Seara aia era una pierduta.

In teorie asa este. In loc sa dea 100 de lei acei oameni au dat 20 sau 30. Ori maxim 50. De ce le-ar conveni sa dea astfel de vouchere?

Eu incercam sa-l conving ca vei veni apoi de mai multe ori daca ti-a placut. El cica nu, ca uneori reducerea e atat de substantiala incat ar trebui sa vii de 5 ori ca sa acoperi paguba. Daca o acoperi.

Nu cazusem la pace, pana cand un alt amic ne-a dat, de fapt, solutia:

– Bai, nu o consumatie de 30 de lei este tinta. Gandeste-te ca poate vrei sa organizezi o nunta. Ai organiza o nunta intr-un local unde n-ai fost niciodata? Asa e ca ai alege dintre cele unde ai fost candva? Si trebuie sa le fi testat mancarea, nu? Doar nu te bazezi pe cautarile google restaurante nunti ori restaurante Bucuresti.

– Unii se bazeaza pe cautari, zic eu.

Discutia a durat ceva. Fiecare avea dreptatea lui. Si eu, dar si el. Da, lumea cauta pe google, vrea sa compare, dar ramane de baza experienta personala. Daca ti-a placut mancarea, daca ti-a placut servirea, daca ti-a placut localul ca atare, e clar ca va fi mai sus pe lista ta de optiuni. Intri pe net, compari,  te uiti sa vezi impresiile altora, insa parca tot undeva unde ai mai fost te-ai duce. Eu, cel putin, asa as face.

Promovarea unui local se face, deci, dupa alte criterii decat promovarea altor produse. O prima experienta placuta s-ar putea sa valoreze enorm. Salutari BLOGOSFERICE tuturor!

 

Lasă un răspuns