De la altii: Despre Psoriazis

Despre Psoriazis

 

Psoriazis este o boală de piele, care o data ce apare șansele de vindecare completă sunt foarte mici, in majoritatea cazurilor devenind o boală cronică care se poate doar ameliora. Această afecțiune presupune o anomalie în privința gradului de reproducere al celulelor de piele. În zonele afectate celulele se reproduc de 6 ori mai repede. Severitatea afecțiunii variază de la o pată mică și se poate întinde pe tot corpul.

 

Nu s-a identificat un factor care declanșează boala, dar s-a descoperit că antecedentele din familie, sistemul imunitar, stilul de viața, prezența altor probleme de sănătate ( HIV, boli cardiace, diabet) sunt factori comuni care se regăsesc printre persoanele care suferă de psoriazis.

Psoriazisul poate afecta atat femei cat si barbati, iar în majoritatea cazurilor apare înaintea vârstei de 40 de ani.

Despre psoriazis

Simptomele psoriazisului sunt apariția unor neuniformități la nivelul pielii, cel mai des este vorba de pete roșii de diferite dimensiuni, senzatia de mancarime și o schimbare în textura pielii. Există mai multe tipuri de psoriazis iar simptomele pot varia în funcție de tipul afecțiunii.

Psoriazisul gutat este a doua cea mai raspandita forma a bolii si se identifica prin apariția pete roșii de dimensiunea picăturilor de apă pe corp, brațe, picioare sau scalp. O formă mai rară este psoriazisul pustular, se manifestă prin apariția a mai multor pete mici cu puroi albe cu conturul roșu. Pielea din jurul puroiului fiind sensibilă si iritată.

În aproape jumătate din cazurile de psoriazis afecțiunea ajunge la unghii. Acestea se albesc, apar sângerări mici sub ele și pot ajunge să se desprindă de piele.

Psoriazisul nu este o infecție, chiar daca în unele cazuri apare puroi și febră și nu este o boală contagioasă.

Psoriazis QualityCare

Tratamentul trebuie făcut sub atenta supraveghere a unui medic specialist pentru a găsi soluția optimă deoarece afecțiunea răspunde diferit la tratamente în funcție de particularitățile pacientului.

Vă invităm să accesați site-ul Quality Care care vine in sprijinul persoanelor ce doresc sa afle mai multe informații si sfaturi despre psoriazis. Asistența este confidențială, promptă și gratuită.

2 thoughts on “De la altii: Despre Psoriazis

Lasă un răspuns