Reclame la masaj erotic. Pudism.

Se dau 3 stereotipuri:
1. Saloanele de masaj erotic sunt bordeluri ascunse.
2. A-ti asocia imaginea cu un salon de masaj erotic este daunator.
3. Nu ar trebui sa promovam asa ceva in ore de maxima audienta.

Inainte sa continui, fac o precizare (nu e prima oara, dar e importanta): nu am fost niciodat intr-un salon masaj erotic. Cu toate astea, imi pot exprima o parere in legatura cu acest lucru. O parere ca de obicei, minunata.

Asadar, pentru primul stereotip:
1. Majoritatea celor care sustin asta n-au calcat niciodata p-acolo. Ok, nici eu n-am fost (Cum am spus), dar nu eu trebuie sa spun ca NU e asa, ci ei trebuie sa demonstreze ca ar fi asa. Pana acum mi se pare ca sunt doar impresii si intuitii, nicidecum dovezi.
2. Aceste saloane sunt legale. Probabil se fac controale constante la ele. Oricata neincredere am avea in statul roman, chiar atat de bine sa fie camuflata prostitutia? IN ceva legal?

Punctul 2 este strans corelat de punctul 1. Esti prost vazut de cei care au impresia ca acolo sunt bordeluri. Si de pudici pentru care aceste lucruri sunt rusinoase.

Aici am de facut o paranteza scurta. Era acum multi ani, cand abia se lansase revista Hustler. Nu stiu diferenta dintre Hustler si Playboy, stiu doar ca p-atunci (Eram cam a VIII-a) lumea zicea ca Hustlerul ar fi mai tare. Nu stiu cum, dar asa cica era. Si vad ca e un scandal cu Hagi, care daduse un interviu unui ziarist (Horia Tabacu parca) fara sa stie unde va aparea interviul. Si care spusese ca nu vrea sa apara in astfel de reviste. Asta desi el nu aparea dezbracat iar interviul era cat se poate de decent. Paranteza inchisa.

Nu comentez, doar semnalez. Insa imi permit sa comentez ultima parte, legata de maxima audienta:
1. Adolescentii din ziua de astazi stiu mai multe chestii despre sex si pornografie decat stiu multi adulti. A te ascunde tot timpul in spatele „protejarii copiiilor” mi se pare gretoasa. Dupa mine e mult mai daunator sa dai la tv crime (la ora 5 sau cand or fi ele) decat sa dai scene de sex, care in fond sunt inofensive. De ce ar fi grav daca un copil de 16 ani ar vedea asa ceva?
2. Se pierd foarte multi bani excluzand astfel de reclame. Ca si cele la tigari. A scazut consumul de tigari dupa interzicerea reclamelor la tv? Raspunsul logic este nu. Doar ca ai taiat o sursa buna de venituri. Atat i-a dus capul. Deh, unii trebuie sa se laude cum lupta pentru sanatatea populatiei, fie ea romaneasca sau europeana.
3. Prin interzicerea reclamelor interzicem si o eventuala discutie despre ele. Sa vedem, pe aceasta piata, cine sunt seriosi si cine nu. Poate intr-unele chiar este prostitutie ascunsa, dar oare in toate? Daca toate sunt intr-o semi-obscuritate, ce putem face?

Da, ca orice fenomen, trebuie scos la lumina. O avea tara legi proaste in general, dar cele din audiovizual sunt chiar cretine. Iar CNA-ul dupa mine ar trebui desfiintat. Ideea in sine de regulator in audivizual (puteti lua termenul cum doriti) imi provoaca repulsie!

Ca si concluzii (scurt de tot):
– S-o practica prostitutia in unele saloane de masaj erotic, nu zic nu, dar sigur nu se practica in toate. Si oricum am nevoie de dovezi efective.
– Perceptia populatiei n-o putem schimba asa usor, dar ar trebui sa fim nitel mai receptivi in acest sens.
– Hai sa desfiintam CNA-ul! Asta fiind cel mai scurt rezumat pentru al treilea stereotip.

Salutari MINUNATE tuturor!

2 thoughts on “Reclame la masaj erotic. Pudism.

Lasă un răspuns