Rent a car in Romania

Ati auzit de sistemul Rent a car in Romania? In alte tari este destul de dezvoltat, in america stiu ca era celebru un roman (in New York parca) care facea asa ceva. Si care uneori conducea personal masinile.

In consta exact sistemul Rent a car? Pai tu inchiriezi o masina pe o perioada determinata (5 zile), iar costul total ar trebui sa fie mai mic decat costul celorlalte alternative (taxi de exemplu). Si ar trebui sa fie si un plus de confort.

Acum repet intrebare din titlu? Ati auzit de Rent a car in Romania? Cica ar exista Rent a car Sibiu, dar nu stiu exact despre ce e vorba. Si-n Bucuresti ar exista cateva firme, dar nu au ajuns la urechea mea. Inca. Sa va zic totusi pe scurt cand s-ar putea dovedi util si cui, dar si cand s-ar putea dovedi inutil:

1. Intai si intai, este foarte util pentru straini (deci si pentru noi cand mergem afara). De la avion te urci intr-o masina si poti vedea cat mai multe chestii si locuri dintr-o tara. Nu mai depinzi de orarul autobuzelor, trenurilor ori altor mijloace de transport. Daca mergi cu masina proprie foarte departe e nasol, deci mai bine inchiriezi una.

2. Pentru autohtoni este aceeasi chestie valabila in cazul localitatilor indepartate. Pana la Arad poate vrei sa mergi cu avionul sau cu trenul (e mai odihnitor decat sa conduci tu pana acolo). Acolo poti lejer lua o masina si sa te plimbi cu ea.

3. Renteaza cand sunteti mai multi. Cum ar zice Alex Velea: Rent a car se face in minim 2! Daca sunteti 4 sau chiar 5 e perfect.

4. Se mai foloseste Rent a car in Romania la nunti: am vazut pe strada atatea nunti cu limuzine incat am impresia ca a ajuns rusinos sa n-ai limuzina la nunta. Nu, nu sunt numai tigani, sunt si romani. E o moda fara legatura cu rasa ori etnia. Pur si simplu este un snobism ciudat.

5. Se poate intoarce impotriva voastra uneori: din cauza acelei masini unul dintre voi nu are voie sa bea. Sau va fi foarte obosit pentru ca va conduce. Faza cu bautul e naspa nu doar cand mergi cu baietii (la mare de exemplu), ci si cand mergi cu persoana iubita la Paris, la o cina romantica. Acolo se bea vin scump si sampanie, nu? Poti lua un taxi, dar sa dai banii si pe taxi si pe inchirierea unei masini e cam mult.

6. Renteaza cu adevarat cand vrei sa te misti mult, nu sa vezi un singur loc. Daca vrei sa vezi Parisul si DOAR Parisul (Ca tot l-am dat exemplu) este inutil. Prin Paris ai metrou, autobuz, tramvai si chiar taxi, deci e inutil.

7. S-ar putea dovedi util in cazul unor conferinte, mai ales cand hotelul unde sunteti cazati este departe de locul de desfasurare al conferintei. Uneori organizatorii incurajeaza inchirierea de masini, mai ales cand intr-una vor intra mai multi participanti (chiar 5).

Puteti completa voi. Eu insa constat altceva: Rent a car in Romania nu este asa dezvoltat ca in alte tari. Posibile cauze:
– E o tara mica, deci turistii interni nu vor apela la asa ceva.
– Taxiul este foarte ieftin (in Paris, ca tot am dat exemplul asta si am si fost acolo, e foarte scump taxiul). In Brasov erau drumuri constante de 6 lei. Impartiti la 3 sau chiar 4 persoane si aflati cat revenea fiecaruia. Aproape moca, serios.
– Nu vin foarte multi turisti straini (in Bucuresti de exemplu vin foarte putini), iar cei care vin nu sunt public tinta. Am auzit de exemplu ca vin foarte multi sa se distreze in centrul vechi. Pai e clar ca aia NU vor dori sa inchirieze o masina pentru ca se duc acolo SA BEA!
– Romanul are un oarecare cult al masinii. Multi nu vor sa conduca masinile altora ca si principiu.
– Poate ar trebui sa se faca niste campanii de informare si de sustinere a ideii in sine. E posibil ca unii sa nu cunoasca faptul ca exista SI aceasta posibilitate.

Si aici puteti completa voi. Si chiar m-as bucura s-o faceti.

Salutari MINUNATE tuturor!

1 thoughts on “Rent a car in Romania

Lasă un răspuns