Rochite

Despre moda, intr-un sens cat se poate de larg, tot gasesc articole. Exista specialistii in moda (modisti?) si „pareristii”. Ma rog, diferentele dintre ei sunt minime, in fond nu exista o specializare exacta.

Eu ma declar din start observator al acestui fenomen. Critic de moda nu am fost si nu-mi doresc sa devin. Iar din punctul de vedere al gusturilor mele estetice…

Sa incep asadar discutia de astazi cu observatia unui amic: bai, tu ai observat ca din ce in ce mai multe tipe poarta pantaloni? El era foarte revoltat pe partea asta, neintelegand de ce dracu’ nici acum, cand e foarte cald, fetele nu renunta la pantaloni. Cica a intrebat vreo 2-3 amice, iar raspunsurile nu l-au multumit. Cel mai tare raspuns a fost: la rochie ori fusta trebuie sa am grija sa n-o ridice vantul, sa nu-mi intre-n fund, la pantaloni totul e simplu. Mda, asa o fi.

Dupa discutia cu el mi-am dat seama ca asa este. Candva o amica imi spusese ca dupa ea cele mai elegante ar fi rochiile. Ea cica ar purta rochie doar in cazuri de stricta necesitate, atunci cand e la servici sau la facultate. In rest pantalonii i se par cei mai comozi. Iar daca ne uitam la cele mai vandute rochite din magazine constatam ca intr-adevar sunt cele elegante. D-aia cumpara lumea rochite: sa fie elegante. Comoditatea e la pantaloni. Iar blugii nu ar fi deloc eleganti.

Si pentru ca tot am vorbit de rochite (fetele tind sa foloseasca mai mult acest termen, rochie parand … insensibil), cica ele ar avea 3 mari avantaje:

1. Pun in valoarea corpul femeii. Un corp frumos se vede cel mai bine in rochie.

2. Uneori poate ascunde bine niste defecte. De exemplu, o rochie poate ascunde un inceput de burta.

3. Au un aer foarte … feminin. Foarte multa fete, dupa „masculinizarea” excesiva, tind sa (re)devina fete. Dive. Iar asta cum altfel s-ar putea face decat prin imbracaminte?

Paranteza: la acest articol mi-as dori cat mai multe comentarii de la fete, fie ele si injurioase. Desi nu doar lor le este adresat. Paranteza inchisa.

Gandindu-ma la rochite si fustite imi amintesc de liceu si de cum abia asteptam primavara si vara sa vad si io colegele venind in altceva in afara de blugi. E adevarat, nu prea se intampla asta, si daca erau 40 de grade afara ele tot in blugi veneau, dar nah, io tot speram. Iar profe tinere si frumoase n-am prea avut, deci in aceasta privinta n-aveam de ce sa-mi fac iluzii.

Despre rochite as putea sa scriu mult si bine (sau mult si prost), insa prefer sa ma opresc momentan aici. Ma imbrac in roz, scriu despre rochite … ar trebui sa ma opresc, nu? Pana nu e prea tarziu …

Salutari MINUNATE tuturor!

ps: Legat de „feminizarea” mea imi atragea atentia un amic ca merg din ce in ce mai des pe „intuitie”. Si mai am si prostul obicei sa ma laud cu asta. Oare eu, ca barbat, n-ar trebui sa ma bazez pe intuitia? A fost cumva confiscata de „cele in rochite„?

Lasă un răspuns