Rusinea de a avea hainele calcate

Faptul ca sunt un pitiponc atunci cand vine vorba de haine este un lucru cert. Dau bani pe haine mai multi decat multi barbati, dar nu despre costul hainelor voiam sa vorbesc. Vorbesc acum despre ce facem cu hainele ulterior. Mai precis, hainele calcate sunt un moft sau o necesitate?

De ce e bine sa fie hainele calcate? Pai simplu: tine de modul cum arati. Un aspect ingrijit inseamna, daca ne referim la imbracaminte, intai si intai daca ai ai hainele calcate (si curate). Uneori haina se poate sifona (la finalul zilei, in bagaj), insa asta ar trebui sa fie o exceptie si nu regula.

Sa va zic din punctul de vedere al unui mascul cum ar trebui sa fie o camasa ori un tricou:

1. Sa fie curat/a. Si asta nu inseamna neaparat sa nu aiba pete. Curat inseamna sa nu stai in el 2 saptamani, ca se vede (si, mai grav, se simte). Il mai poti pata (shaorma pateaza invariabil) din cand in cand. Se spune chiar ca o haina nu este cu adevarat haina pana n-a primit un BOTEZ CU DE TOATE.

2. Sa nu fie rupt/a, mult prea invechit/a. Tin minte ca aveam o colega de facultate care venise la un moment dat cu un tricou ingalbenit si invechit. Daca era vorba de o persoana fara posibilitati ar fi trecut multi cu vederea, insa ea venea la facultate cu masina. Avusese deci bani de masina, avea bani de benzina, dar n-avea bani sa-si ia un tricou, fie si din targ.

3. Sa fie calcat/a. Aici cica este chestia STRICT legata de ingrijire: daca atunci cand e vorba de invechirea unor haine mai poti gasi circumstante atenuante (nu are bani), la hainele calcate nu se poate face rabat. Sunt persoane care refuza sa-si calce hainele, spunand ca oricum acestea se vor intinde. Oricat s-ar intinde, e clar ca nu vor parea calcate si se va vedea.

Ok, sunt unele haine care par oricum necalcate (din cauza materialului). Din acest motiv multi sunt foarte atenti la materialul din care-s facute hainele. Inul e placut la purtare, dar se calca nasol. Am un sacou alb, de in, care pare de multe ori necalcat. Din acest motiv, desi este alb, nu pare deloc elegant.

Sa va zic acum cateva chestii despre calcat. Multa lume ignora importanta fierului de calcat. Nu ca n-ar avea asa ceva in casa. Ei au, dar au ori unul mult prea vechi, ori un no-name luat din targ. In fond, toate fac acelasi lucru, nu?

Lucrurile nu stau chiar asa. Fierul de calcat trebuie sa fie si el de marca, daca toate ar face la fel de ce unele sunt vandute cu o mie de lei si altele cu 100 de lei? De asemenea, ati dat vreodata importanta mesei de calcat?

Sa va dau drept exemplu o masa de calcat Bosch, vazuta pe site-ul Marketonline.ro (acelasi magazin online va ofera o gama variata de electrocasnice):

Acum sa incerc sa explic titlul. De ce rusinea de a avea hainele calcate? Pai simplu: de fiecare data cand am mai mers pe la munte ori pe la mare aveam hainele calcate. Tin minte ca la munte am avut un coleg de camera care, la un moment dat, si-a scos un tricou dintr-un buzunar minuscul al sacosei. Si era atat de fericit ca mai are unul. Nu conta ca era facut varza si ca avea ditamai mai dungile. Cand mi-a vazut hainele mele, calcate toate, a zis: DA TU AI MULT TIMP LIBER…

Din punctul meu de vedere hainele calcate ar trebui sa fie obligatorii. Nu te obliga nimeni sa iei o camasa eleganta. Poti avea si un tricou pe tine. Insa acesta trebuie sa fie spalat si calcat. Tine de respectul pe care-l ai fata de tine. De ce ai merge cu un tricou abia luat de pe sarma?

Hainele calcate nu sunt, deci, un moft. Sau nu le vad eu asa. Astept sa ma contraziceti daca aveti alta opinie. Salutari INGRIJITE tuturor!

Rusinea de a avea hainele calcate – articol scris pentru SuperBlog 2013

1 thoughts on “Rusinea de a avea hainele calcate

  1. Emil, unde iti sunt pozele cu tine in tinute diverse? :))
    Cat despre calcat… nu imi place sa calc dar tre sa o fac, imi calc hainele cu care ma imbrac inainte sa plec de acasa :))

Lasă un răspuns