Sa construim online. Hidrofoare.

Sa construim online

 

Cand vedem titlul, ne gandim la construirea unei imagini in online. Nu este vorba despre asa ceva. Cum nu este vorba nici despre constructia unui site ori a unui blog.

Sa construim online este o figura de stil. Este vorba despre magazinele online de constructii. Despre shop einstal am mai scris (nu mai caut link-ul), Este vorba de un magazin online care contine toate cele trebuincioase pentru casa si gradina. Iar cand zic TOATE cele trebuincioase, ma refer la absolut toate: de la calorifere, centrale si apometre, pana la aparate de aer conditionat. Pentru curte gasim pompe submersibile, hidrofoare ori sisteme de panouri solare.

Se nasc trei intrebari legate de acest magazin ori astfel de magazine. Asadar:

1. Gasim asemenea magazine si in offline?

Raspunsul este cu siguranta da. Cam toate magazine din online au sau au avut corespondent in offline. Ma rog, mai putin cele cu lucruri exclusiv online, gen webdesign, seo & chestii aferente. Altfel, orice este in online este si in offline. Nu e nici bine, nici rau: este o constatare, neinsemnand ca un magazin online n-ar trebui sa mai apara daca deja sunt in offline.

2. De ce e mai bine sa cumparam din online?

Greu de spus. Eu as spune ca principalul argument ar fi timpul pe care-l castigam. Pana la magazinul offline facem o gramada. In plus, timpul pe care-l pierdem acolo, uitandu-ne pe rafturi, este mai mare. De asemenea, in magazinele offline avem tendinta de a cumpara lucruri de care NU avem nevoie. Pur si simplu trecem pe langa ceva si ne tenteaza. Tentatia e mult mai mica in online. Totodata, in online putem compara preturile: cat e aici, cat e aici, cat e aici. Pentru a face asta in offline trebuie sa umblam mult. Iar ultimul argument este pretul: spatiile comerciale ample sunt costisitoare, astfel ca un magazin online va avea AUTOMAT preturi mai mici. Sau asa  ar trebui sa fie. Daca nu, isi taie singur craca de sub picior.

3. Mai sunt utile magazinele offline?

Unii zic ca nu, toate informatiile fiind si online. Altii vor sa vada un produs, chiar daca ulterior il vor comanda mai ieftin din online. Altii fac invers: se uita in online, vad unde-s preturile cele mai mici, insa cumpara din magazinele clasice. Altii cumpara din ambele locuri, dupa cum se nimereste. Oricum ar fi, un lucru este cert: offline-ul inca nu si-a spus ultimul cuvant. Argumentul transportului  a picat: acum si magazinele offline au transport gratuit. Deci nu mai este nicio diferenta NICI din acest punct de vedere.

Asadar, sa construim online. Ne uitam, facem 10 click-uri, produsul ne vine acasa (nu ne mai chinuim nici cu caratul), apoi cand au sosit ne putem apuca de treaba. Este MINUNAT, nu-i asa? 🙂 Salutari MINUNATE tuturor!

 

Lasă un răspuns