Sa discutam despre … tigara electronica

Tigara electronica suscita dezbateri vii. Motivul acestor dezbateri imi scapa. Poate doar placerea de a discuta si a te lauda ca ai descoperit ceva. Ceva important, care-ti va schimba viata.

Din punctul meu de vedere, dezbaterea trebuie sa aiba stabilite, din start, urmatoarele repere:

1. Reperul MEDICAL: este sau nu mai sanatoasa tigara electronica fata de cea normala.
Aici as prefera niste STUDII si nu OPINII medicale. Va mai trece insa ceva timp pana vor fi facute. Chiar si atunci trebuie sa fim atenti cine finanteaza aceste studii. Ca o paralela, nu a putut stabili nimeni daca berea este mai sanatoasa sau mai nociva decat vinul. Din cand in cand mai vine cineva cu un studiu care inclina usor balanta in favoarea berii ori a vinului.

2. Reperul ECONOMIC: este mai economic sa fumezi tigara electronica?
Si aici sunt necesare studii, dar aici e mai simplu: puteti calcula singuri cati bani dati zilnic, saptamanal si lunar pe tigari. Vedeti cat de mult cheltuiati inainte si cat de mult cheltuiti acum. Nu este atat de greu de calculat.

3. Reperul PERSONAL-SUBIECTIV: cat de mult ITI PLACE tigara electronica.
Sunt persoane care adora tigara electronica datorita multitudinii de arome, insa altii o dispretuiesc, considerand-o un inlocuitor nedemn. O compara, deseori, cu berea fara alcool ori cu cafeaua fara cofeina. Ori, as adauga eu, cu alde Cola Light (a aparut acum o cola fara zahar si fara cofeina; de-a dreptul SENZATIONAL).

Atentie, trebuie sa precizati DE LA INCEPUT la ce va referiti. Majoritatea articolelor sunt legate de aspectul numarul 3, foarte putine de numarul 2.

Ce nu inteleg insa este alt aspect: de unde atata fanatism? De ce dai cu pietre in ceva ce NU iti place? Ok, tu preferi tigara normala. Lasa insa pe altii s-o fumeze pe cea electronica.

Daca e sa am ceva cu cineva, am cu cei care reglementeaza. De exemplu, as vrea sa fie interzis fumatul de tigara electronica in mall-uri. Chiar daca mirosul NU SE SIMTE, noi tot il inhalam. Sa va zic ca am vazut oameni fumand IN SALA DE CINEMA? Nu cu ei am ce am, ci cu cei care le dau voie. Nu eu, ca privitor, ci responsabilii salii si legiuitorii.

Faptul ca se infiinteaza bloguri de profil, tip Blogul Tigara electronica, este firesc. Faptul ca se discuta care este cel mai bun lichid (LiQua pare a fi acum la moda) este iarasi firesc. Nu inteleg insa URA fata de tigarile electronice din partea FUMATORILOR. Eu ar trebui sa le urasc, ca nefumator, si NU o fac. Mai greu cu toleranta se pare. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns