Sa ne gandim la … mare

A trecut 1 aprilie, azi este 2 aprilie si trebuie sa ne gandim la … mare. Vremea de afara ne indeamna si ea la acest lucru. Este soare, este frumos si ne gandim ca mai este atat de putin timp pana la … 1 mai. Iar anul asta pana si calendarul tine cu noi: 1 mai e miercuri, joi si vineri s-a dat liber oficial, iar duminica e Pastele, deci avem si luni liber. Sau ma rog, au cei angajati. Drept urmare, bani sa fie, ca zile libere de mers la mare sunt cat cuprinde. Si vreme buna. Si chef de distractie, bineinteles.

Cum eu nu sunt fan al celebrei statiuni Vama Veche, ma gandesc ca ar fi indicat sa vorbim si despre alte statiuni. Si nu ma refer la Mamaia, etalonul fitelor si opulentei de pe litoralul nostru. Ok, prefer oricand Mamaia in dauna Vamii, dar nu despre asta vorbim acum.

Va intreb: ati cautat vreodata cazare Eforie? Sa vada care sunt posibilitatile de cazare din aceasta statiune? Eforie mi se pare cea mai subevaluata statiune de pe tot litoralul nostru. Si va zic cateva motive evidente:

1. Are multe locuri de cazare si foarte multe bune. Sa nu zic de preturi, care sunt mult mai mici ca-n Mamaia si chiar in Costinesti. Sunt cateva hoteluri incluse intr-un „complex”, unde avem toate facilitatile.

2. Nu gasim nici „opulenta” (sa-i zic altfel?) din Mamaia, nici boschetareala din Vama, dar nici pensionarii din Saturn ori Venus. Poate asta este de fapt si problema: nu are un public tinta anume. Dar cine ar trebui sa-i faca o strategie de promovare?

3. Gasim cazare si la particulari, precum in Costinesti. Insa la preturi nitel mai mici. Avantaj clar al statiunii Eforie.

4. Ca distanta poti ajunge usor si in Mamaia si in Vama. Din Mamaia pana-n Vama faci mult, asa ca ideal ar fi sa te afli la jumatatea distantei. Nu-mi spuneti ca nu ati facut niciodata asta: sa sunati oameni de p-acolo si sa vedeti fiecare pe unde e. Un prieten e prin Vama, unul prin Mamaia, unul prin Eforie. Ii vizitati pe fiecare-n parte, sau ma rog, va viziteaza ei pe voi.

Sa va zic acum 2 avantaje de 1 mai:

1. E mai putin aglomerat ca-n Vama si Mamaia. Toata lumea merge in cele 2 locatii-cheie, de ce sa stai 5 ore la coada la o shaorma, care oricum s-ar putea sa fie proasta?

2. Avantajul de a fi diferit fata de toti ceilalti. Toata lumea a petrecut in Vama, toata lumea se declara „vamaiot” (ce termen…), de ce n-ati vrea sa fiti diferiti si sa va laudati NOI AM FOST LA EFORIE? Pe bune, mie mi se pare mult mai cool asa.

Ok, discutia trebuia pornita altfel: de 1 mai se merita sa mergem la mare? As fi tentat sa zic ca nu, si asta din cauza unei experiente oarecum nefericite de acum 6 ani. Dar asta depinde de noroc (de vreme adica), asa ca nu condamn pe cei care vor la mare. E alegerea fiecaruia, cu gusturile oamenilor nu ar trebui sa ma pun, nu? ­čÖé

Salutari MINUNATE tuturor si poate ne vedem la mare de 1 mai ­čÖé

Las─â un r─âspuns