Sa ne informam

Toata lumea uraste institutiile statului, in special cele “birocratice”. Birocratia de stat este ceva de care trebuie sa te feresti. Sau ma rog, de care este bine sa te feresti, pentru ca de putut este mai greu. Una dintre armele cele mai redutabile in anul 2014 este informatia. Nu degeaba se spune ca cine are informatia are puterea. Sa ne informam asadar…

Cel mai bun exemplu in acest sens reprezinta inmatricularile auto. Inainte de a merge sa ne inmatriculam masina, este bine sa urmarim unul sau mai multe (Daca avem timp) site-uri cu stiri inmatriculari. De asemenea, cautam pe net, dinainte, formulare auto, adica ceea ce va trebui sa completam acolo, pe loc. Uneori putem veni cu ele gata completate, ne ducem la tinta la ghiseul unde trebuie sa le depunem si am economisit o gramada de timp. Daca noi avem net si stim sa-l folosim, de ce refuzam sa-l facem?

Paradoxal, uneori informatiile de care avem nevoie sunt chiar pe site-ul institutiei de stat cu care avem treaba. Deci acea institutie ne pune la dispozitie informatiile, noi trebuie doar sa-I accesam site-ul si scutim o gramada de timp. Or fi persoanele de la ghiseu foarte enervante si foarte arogante, dar importanta le-o dam si noi. Ce-ar fi sa nu mai mergem la ele si sa le intrebam toate nimicurile? Ce-ar fi sa le folosim cat mai putin intelectul, de multe ori (insa nu intotdeauna) scazut? E ceva rusinos in a ne informa inainte?

Sa ne informam deci. Informatia inseamna putere, asa ca hai sa fim puternici si sa ne luptam, SI in felul acesta, cu birocratia. Nu sunt fan al institutiilor de stat, dimpotriva, insa intr-un procent mic este si vina noastra pentru ce se intampla acolo. Salutari MINUNATE tuturor si haideti sa ne informam (mai mult si mai bine).

Lasă un răspuns