Se mai ridica stergatoarele in parcare?

X se lauda ca face dreptate prin cartier ori oras  si stergatoarele tuturor celor care parcheaza aiurea. Ilegal si, mai ales, ostentativ. Ostentativ inseamna, de cele mai multe ori, sa parcheze pe 2 locuri de parcare.

Altii, mai putin dornici de dreptate si mai egoisti, practica acest obicei doar atunci cand altcineva le-a ocupat locul de parcare, deci cand sunt ei vizati, nedreptatiti. Am auzit o poveste extrem de dubioasa, acum ceva timp, cu un tip care urma sa plece in vacanta la mare si care si-a pus vecinii sa ridice stergatoarele oricui parcheaza in locul lui. N-am inteles si nu voi intelege in veci de ce ar vrea cineva sa stie sigur ca timp de 10 zile locul lui e gol. Daca vine cineva la mine acasa cu masina si ii spun sa doarma in apartamentul meu, de ce ar fi grav sa parcheze peste noapte pe locul unuia care stiu sigur ca nu vine maine? Pentru unii e imoral, cica ei platesc acel loc, de ce altul sa beneficieze gratis de el? Eu, insa, intreb logic: si oaspetele meu unde ar trebui sa parcheze? La stadion? La 1 kilometru distanta?

In cazul celor care parcheaza pe locurile rezervate celor cu handicap este evident ca vorbim de incalcarea atat a unor norme legale, cat si a unora morale. De ei n-ar trebui sa ne para rau daca cineva le aranjeaza un pic stergatoarele. Acolo este nesimtire pura, nesimtire sanctionata inclusiv de paznicii diverselor centre comerciale. Ma rog, daca le dai ceva s-ar putea sa inchida ochii. Deci normele morale sunt fix pana cand primeste si buzunarul lor ceva. Nu zic ca as fi facut vreodata asa ceva, desi sincer m-a tentat de cateva ori. De vreo 3 ori in aceeasi seara, chiar (la Mall Baneasa, loc unde, zica-se, coeficientul de nesimtire pe metru patrat este foarte ridicat.

Acum, problema care se pune este tripla (o problema 3D, ca sa zic asa):

  • Pe de-o parte, unii oameni chiar nu au unde sa parcheze. (nu doar eventualii oaspeti, asa cum aratam mai sus, ci chiar proprietarii apartamentelor) Ce ar trebui sa faca? Sa-si lase masina in mijlocul drumului? Sunt blocuri inalte, de 10 etaje, care nu sunt prevazute cu loc de parcare pentru fiecare apartament. Nici macar pentru jumatate dintre ele. In plus, sunt apartamente unde mai multi membri ai familiei au masina. Unde ar trebui sa parcheze toti? Sau ar trebui sa devenim cu totii hipsteri si sa mergem prin oras cu trotineta?
  • Pe de alta parte, multi posesori de masina sunt educati din trafic sa fie mai tupeisti. Cica daca nu-s asa, nu au nicio sansa. Drept urmare, intr-un bloc cei cu carnet si masina sunt mai tupeisti decat cei fara. Iar atunci cand e vorba de masina lor, ei fac moarte de om. Uneori la propriu.
  • A treia problema este una obiectiva: cat rau face cineva atunci cand ridica stergatoarele? Unii sustin ca e mai bine sa ridice stergatoarele decat sa-ti intepe cauciucurile. Totodata, cica e mai bine sa-ti ridice stergatoarele decat sa iti sparga un bec ori cine stie ce sa-ti faca la instalatia electrica. Cel putin asa se mint cei care practica acest sport. Ei vor sa atraga atentia, nu sa faca rau. Ce anume poti face tu cand cineva ti-a ridicat stergatoarele chiar n-as putea spune. Sa discuti cu persoana-n cauza, sa urmaresti cine face asta ori sa montezi o camera de supraveghere. Si, bineinteles, sa nu mai parchezi in locul altcuiva.

Ștergător Bosch Aerotwin Retrofit 530 Mm

Problema mea, ca neposesor de masina, este ce te faci daca ridicatul stergatoarelor este sport local? Am trecut la un moment printr-un parc inconjurat de masini parcate si am ramas socat de-a dreptul sa vad cate masini aveau stergatoarele ridicate. Sigur nu incalcasera toate legea, fie ea scrisa ori nescrisa. Drept urmare, cineva se jucase pe acolo, se distrase intr-un mod atat de dubios.

Acum pe bune, chiar sunt curios daca la voi in cartier ori in oras se mai ridica stergatoarele la masini? Mai are cineva acest obicei atat de dubios, atat de nesimtit? Iar daca se intampla, ce reactii au posesorii masinilor in cauza? Accepta cu senintate sau se revolta? Ori poate chiar ei fac asta altora, celor care le incalca dreptul de propritate asupra locului de parcare. Iar voi cum reactionati? Ati prins pe cineva in flagrant, facand asta altei masini?

Lasă un răspuns