Capitolul 6 – Sendvis Fan-Manea

Capitolul 6 – Sendvis Fan-Manea

 

 

Cristian nu stia sa gateasca. Colinda restaurante, stia toate site-urile de livrari, insa nu gatea nimic. El se lauda ca nu are nevoie sa gateasca. Ca n-a invatat pentru ca n-a fost nevoie. Toti insa il acuzau de lene: tie ti-e lene sa gatesti. N-ai chef, zi asa.

– Posibil, insa nu am fost motivat.

Motivatia, insa, i-a venit mai repede decat se astepta. Firma Delaco tocmai derula o campanie unde a invitat bloggerii sa-si creeze propriile sandvisuri.

Cristian Manea, blogger de top, a stat nitel pe ganduri. Era o provocare, si-i placeau enorm provocarile, dar parca nu s-ar fi bagat la asa ceva. Nu stia sa gateasca.

Totusi, era fan al produselor Delaco. Fan Branza, cum le placea lor sa le spuna fanilor. Sta putin sa se gandeasca.

Decide ca nu este atat de greu. Primul strat, crema de branza, apoi ce-o fi o fi.

Trebuia sa gandeasca, intai si intai, un sendvis care sa-l reprezinte. Cumva.

Sendvisul Cristian (sau Fan-Cristian) suna ciudat. Sa fie cu incrediente in forma de cruce? Hmm, era ciudat. Oricum, erau multi Cristiani prin blogosfera. Asa ca nu s-ar fi diferentiat in niciun fel.

Asa ca se gandeste la cel de-al doilea nume al sau. Asadar: sendvisul Fan-MANEA! Daca era vorba de Fan-Branza, sendvisul trebuia sa sune … FANatic.

Desi nu e mare fan al manelelor, a preferat sa se refere la acel inteles al numelui sau. Nu d-alta, dar alt blogger cu numele asta nu era.

A stat el si s-a gandit, didactic: ce este aia o manea? Si-a dat el seama, cumva, ca este un amestec de ceva oriental cu ceva tiganesc. Cumva.

Ii vine o idee: o sala orientala la care adauga muschi tiganesc. Aia ar putea fi SALATA MANELISTA! Dar cum sa faca asta intr-un sendvis?

Dupa ce se mai consulta cu vreo 3 amici si cu prietena lui (nici ea foarte mare fana a gatitului), decide sa anunte urmatoarele sendvisuri:

1. Sendvis FAN-Manea clasic

Intr-o bagheta mare vor intra, pe rand: bucatele de cartofi, castraveti murati, gogosari murati, ceapa, bucati de ou fiert, masline (verzi sau negre), la care se adauga bucati de MUSCHI TIGANESC, totul pe un strat gros de CREMA DE BRANZA cu USTUROI), peste care se pune mult mustar.

Aceasta este reteta de baza, careia i se aduc mici modificari. Rezulta, astfel, urmatoarele tipuri de sendvis:

2. Sendvis Fan-Manea „Florin Peste”

Aceeasi reteta de mai sus, doar ca se pune branza pufoasa cu somon pe felia de paine, pe primul strat.

3. Sendvis Fan-Manea „De la Roma”

Aici crema de branza este inlocuita cu Aperifrais Italie.

4. Sendvis Fan-Manea „de la Craiova”

Aici, ceapa este inlocuita cu prazul.

5. Sendvis Fan-Manea „nebunie cu Salam”

Aici, salamul va inlocui muschiul tiganesc. Este indicat un salam tip Victoria, umed, nu unul uscat.

6. Sendvis Fan-Manea „a la Cluj”

In reteta originala de sendvis Fan-Manea clasic se adauga varza calita.

7. Sendvis Fan-Manea „De la Paris”

In reteta originala, se inlocuieste crema de branza cu Aperifrais Provence.

8. Sendvis Fan-Manea „Copilul Minune” (la cererea publicului)

Este reteta de sendvis Fan-Manea clasic, doar ca sendvisul este mai mic (la jumatate chiar). Ar putea fi tinut mine mai usor drept Mini Sendvis Fan-Manea.

Dupa ce a gandit toate aceste retete a inceput sa se intrebe: cine, oare, ar putea manca asa ceva? Spera, totusi, ca aceia care o vor face nu vor pati nimic. Nu era, insa, asa sigur de acest lucru.

Se apuca sa scrie pe blog. Si se gandeste: oare cum se numeste bucatarul unor astfel de retete? Dupa cateva minute de gandire, se apuca si scrie articolul. Titlul era elocvent: chef de chef!

Capitolul 6 – Sendvis Fan-Manea – articol inscris in competitia Super-Blog 2014. Sendvis Fan-Manea puteti servi si voi daca aveti vointa. Acest articol, scris de mine, Cristian Manea, este inspirat de un articol mai vechi scris de cel care ma gazduieste, Emil Calinescu. Acel articol poate fi citit aici. Retetele acelea AU FOST TESTATE, salata manelista avand un gust excelent. Salutari SUPERblogosferice tuturor!

11 thoughts on “Capitolul 6 – Sendvis Fan-Manea

  1. Daca as putea inlatura manelele de pe fata pamantului, doar mancand sendvisuri cu numele manelistilor, eu as fi prima la coada, riscand cateva kg pentru o cauza nobila! 😀
    Genial, Emil, ca de obicei! 😉

Lasă un răspuns