Service la electrocasnice

Acum cat timp am ati apelat la service la electrocasnice? Ori la electronice… Unii zic ca foarte rar, altii spre deloc. Exista unele situatii cand service-ul este inutil si altele cand service-ul este de recomandat. Voi incepe, ca de obicei, cu exemple personale:

1. Prima mea camera foto era un Canon. Nu era cine stie ce, o compacta mica de care insa ma atasasem al dracului de mult. La un moment dat s-a stricat. Nu ma intrebati de ce, dar pozele ieseau mult prea luminate (aproape albe complet). Facusem niste poze cu 2 colege in soare si probabil nu i-a convenit soarele. Habar n-am. O duc la service, unde mi se zice, cu zambetul pe buze, ca se poate repara, dar trebuie schimbat obiectivul. Si totul costa 200 de lei. Unz noua, si model mai nou, era 300 de lei. Deci era stupizenia dupa lume sa o repari. De fapt mi se spusese ca este stupid s-o si duc la service. Unii spuneau ca exista riscul sa-mi ia bani pe constatare. N-a fost cazul…

2. La Slatina, la bunici, era un televizor vechi, rusesc. Cred ca a fost dus de 4 ori la reparat. De fiecare data era „ceva simplu”, de fiecare data costa 400 de mii de lei vechi si de fiecare data tinea 2 luni reparatia. E clar ca nu mai merita sa repari asa ceva…

3. Cu telefoanele mobile n-am fost niciodata la service pentru reparatii. O singura data am fost pentru decodare. Si pentru aia as mai merge. Pentru a-l repara chiar nu se merita (nici eu n-am avut telefoane scumpe). Cand vedeam insa p-acolo oameni de afaceri care duceau cine stie ce Alcatel antic ma enervam. Coborau din mertan si intrebau ca ultimul sarac „se mai poate repara? sau trebuie sa-mi iau altul?”. Mi mi-ar fi fost rusine sa intreb asta chiar si daca as fi fost elev in clasa a X-a…

4. Un laptop al lu maica-mea, vechi de 5 ani, nu s-a mai putut repara. N-a mai pornit si pace… L-am dus la service, dar doar sa-i constate decesul.

Din punctul meu de vedere in majoritatea cazurilor nu se merita sa duci electronicele ori electrocasnicele in service. Mai ales ca electronicele din ultima vreme imi par facute „ideal”: tin fix cat au garantia. Nu mai exista ca s-a stricat dupa 3 luni. Uneori se strica la fix o zi dupa ce i-a expirat garantia.

Sa nu mai zic de asa numitul „uzat moral”. Mi-e rusine sa mai ies ACUM cu un telefon de acum 5 ani chiar daca acesta mai functioneaza.

Exista totusi o mica exceptie: aparatele de aer conditionat. Si asta din 3 motive:
1. Sunt produse scumpe, care insa nu isi pierd prea mult din valoare.
2. Nu se invechesc moral aproape deloc (exista aparate de aer conditionat de acum 10 ani care functioneaza perfect).
3. Aerul conditionat trebuie INTRETINUT constant (schimbat filtre).

Din acest motiv atunci cand cumparati un astfel de aparat trebuie sa va interesati si de service-ul sau. Altfel veti cauta dupa 2-3 ani service aer conditionat in disperare, asta dupa o eventuala pneumonie facuta din cauza aparatului (da, cica te poti imbolnavi daca nu e filtrul curatat cum trebuie).

Salutari MINUNATE tuturor ­čÖé

One thought on “Service la electrocasnice

Las─â un r─âspuns