Sfaturi medicale – televizor vs internet

Razboiul televizor vs internet este pe toate planurile. Din ce in ce mai multi oameni prefera internetul si renunta, treptat, la televizor. Televizorul, ca aparat, este util doar pentru a vedea filme (de pe pc, de pe dvd). Acum problema Rosia Montana ne-a aratat cat de „vulnerabil” este televizorul. Vedem o emisiune, aparent o dezbatere neutra, iar in pauza avem reclama la Rosia Montana Gold Corporation. Trist.

Nu despre asta voi vorbi insa, ci despre emisiunile cu sfaturi medicale. Care emisiuni mi se pare din ce in ce mai inutile. Nu ca n-ar fi fost deja astfel. Hai sa va explic de ce:
– Primul lucru: e invitat un doctor. Iar aici sunt 2 variante: ori e un anonim, un neica-nimeni, ori e acelasi doctor de fata caruia te-ai saturat si caruia ii cunosti toate ticurile verbale.
– Al doilea lucru: va incepe sa vorbeasca despre o afectiune. Singurul lucru pe care-l poate spune este: daca aveti urmatoarele simptome, prezentati-va de urgenta la medic.
– Va baga apoi vesnica placa: nu va tratati singur, medicul este singurul care stabileste boala dumneavoastra.
– Urmeaza telefoanele in direct. In cele mai multe cazuri medicul din studiou va face programari. De fiecare data va spune „nu stiu, trebuie sa va consult, prin telefon nu pot sa-mi dau seama”.
– Daca invitat nu este un doctor ci este un vraci lucrurile sunt mai simple: acesta va da consultatii in direct, pentru el va fi clara afectiunea, va da un exemplu fericit de persoana cu simptome identice care s-a vindecat prin metoda lui (oricare ar fi aia) si gata. Trebuie doar sa-l vizitezi si te vei vindeca. De tot.

A trecut o emisiune intreaga si tu n-ai aflat nimic? Nu te mira. Asa va trece si emisiunea urmatoare. Asa vor trece multe emisiuni. Ziceam de televizor vs internet? Pai sa va zic cum sta treaba pe internet:
– Cauti doar informatii relevante despre o anumita chestie.
– Daca te-ai saturat de mecla cuiva poti cauta (si chiar sa gasesti) sfaturi ale altor medici. Si oricum nu te deranjeaza ca scrie ca sfatul apartine lui X. Asa, cand ii cunosti mecla, vocea si ticurile verbale la tv e nasol de tot. Schimbi instant programul.
– De pe net poti afla ultimele descoperiri in legatura cu boala ta.
– Te poti abona la un site cu sfaturi medicale si ai in fiecare dimineata, pe mail, cele mai noi descoperiri si sfaturi despre boala ta. In cazul in care ai vreuna.
– Da, si ai scapat si de reclamele care intrerup emisiunea ta „favorita”.

Serios: daca stirile si emisiunile politice sunt vandute, mizerabile si manipulatoare, filmele sunt enervante (pentru ca-s intrerupte de reclame), atunci emisiunile medicale sunt inutile. Ok, doar inutile. Insa timpul inseamna bani, asa ca ar trebui sa incercam sa nu-l mai irosim pe chestii inutile. Parerea mea.

Sa va mai zic de duelul televizor vs internet? Pai sa va zic: internetul e castigator detasat pe multe domenii. Eu as pastra televizorul strict pentru emisiuni sportive (se vad totusi mai bine la tv). In rest televizorul poate fi inlocuit cu succes. Chiar daca la noi are inca o gramada de fani. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns