Somn usor

Somn usor

 

 

Stiti expresia SOMN USOR? Este des intalnita, o urare SPECIFICA limbii romane. Pe langa noapte buna, o urare prezenta-n toate limbile Pamantului, noi, romanii, o mai avem si pe aceasta. De ce somn usor?

Aparent, noaptea, precum dimineata, ziua si seara, trebuie sa fie buna. Acel BUNA este, totusi, incerc. Nu stie nimeni in ce consta o noapte buna. Pentru un paznic de noapte noaptea buna presupune absenta vreunui deranj. Pentru un petrecaret inseamna o distractie pe cinste. Pentru o persoana care merge in cluburi inseamna sa aiba succes la agatat.

Pentru cei care vor, insa, doar sa doarma, exista urarea clara si tintita: somn usor. Cu totii trebuie sa ne odihnim, iar un somn usor ne poate face viata mai frumoasa.

O gramada de persoane ignora acest aspect. Pun somnul pe ultimul plan, pun dormitorul pe ultimul plan. Isi iau masina confortabila, living cat mai mare, curte cat mai mare, insa dormitorul este pe ultimul plan. Cu el nu te poti lauda, el nu-ti creste reputatia.

Din acest motiv a da 100 de euro pe o masina este un lucru normal. A da sute de euro pe scaune impunatoare pentru birou este iarasi firesc. Nu poti avea scaun de 100 de lei la birou daca esti sef.

Insa cati oameni investesc in saltele? Da, ati citit bine: saltele. O saltea de 1000 de euro este un moft. Un scaun de birou de aceeasi suma este, insa, o necesitate.

Nu, nu e normala aceasta gandire. Nu e prima oara cand scriu despre asta, si probabil nu ultima. Respect deciziile fiecaruia, sunt banii lor, dar am dreptul sa-mi spun o parere. Si sa dau un sfat. Da, nu va mai zgarciti la propria odihna. Este mai importanta decat multe altele.

Legat de odihna, va dau un alt exemplu. Vorbeam la un moment dat cu un amic. Se laudase ca a asteptat autobuzul de noapte jumatate de ora, a mai facut cu el inca 15 minute. In total 45 de minute pana acasa. Era o mare lauda ca a pierdut 45 de minute, evitand astfel taxiul. Eu l-am intrebat, insa, daca a meritat. Daca 45 de minute de somn pierdut merita 10 lei. A stat sa se gandeasca. Apoi i-am dat alt exemplu: mai stii cand sustineai ca dimineata ai da orice sa mai dormi un pic? Daca dimineata ti-ar oferi cineva 45 de minute de somn pentru 10 lei, ai accepta, nu? Pai tocmai ai dat cu piciorul unei astfel de oferte. Intr-un final mi-a dat dreptate.

Salutari BLOGOSFERICE tuturor si SOMN USOR!

 

Lasă un răspuns