Somn usor

Somn usor este urarea din limba romaneasca ce se spune inainte de culcare. In afara de noapte buna, romanii simt nevoia sa spuna si Somn usor. Cat de important este sa ai un somn usor si cat de mult pret punii unii pe acest somn usor vom vedea in┬árandurile care urmeaza ­čÖé

Prima premisa de la care se pleaca: somnul este cel mai bun medicament. Organismul se reface in timpul somnului. Acesta trebuie sa fie foarte comod, foarte odihnitor. Este, deci, foarte important CUM si IN CE CONDITII dormim. Cati, insa, se gandesc la acest aspect? Si nu ma refer la doctori, cei care recomanda, de multe ori, somnul ca tratament pentru unele afectiuni.

Se observa acest lucru si din ce cumpara romanii. Magazinele de saltele sunt ignorate, romanii cumparand, in cel mai bun caz, din hypermarketuri. Chiar si atunci, sunt cumparate cele mai ieftine, eventual cele de la oferta. Magazinele de saltele online sunt o sansa. Sunt curios cati frecventeaza astfel de magazine si ce vanzari au acestea. Sunt curios, de asemenea, cum arata aceste vanzari in alte tari civilizate. Cam cat de departe suntem noi, romanii, fata de aceste tari.

Este foarte important, pentru romani, cum arata patul, ce culoare are, cum se potriveste in camera. Ce saltea este pe acel pat pare deloc important. Magazinele de mobila sunt pline, iar vanzarile merg bine. Patul nu este doar un obiect de mobila. Sau nu ar trebui sa fie tratat astfel.

Somn usor este, se pare, o urare lipsita de sens. In loc sa constientizeze importanta somnului, romanii, se pare, nu pun deloc pret pe el. Sau pun pret pe al altora, pe al lor aproape deloc. Totusi, urarea somn usor este intalnita doar in limba romana. Oare de ce? ­čÖé Salutari MINUNATE tuturor si … somn usor (chiar daca articolul este scris la ora 21).

Las─â un r─âspuns