Strategii pentru invatarea si aprofundarea notiunilor de cod rutier

Strategii pentru invatarea si aprofundarea notiunilor de cod rutier

 

Codul rutier este cea mai importanta sectiune de studiu pentru viitorii soferi. In perioada de pregatire dinaintea obtinerii permisului de conducere, doritorii de permis studiaza intensiv notiunile Codului Rutier care urmeaza sa le foloseasca nu doar pentru examen, ci dupa obtinerea carnetului. Majoritatea intrebarilor oficiale de examen de pe site-ul www.I-DRPCIV.ro se concentreaza pe acest subiect. Orice participant la trafic, inclusiv pietonii, ar trebui sa cunoasca notiunile de baza de cod rutier pentru a evita situatiile periculoase si accidentele neplacute.

chestionare auto

Cum se preda Codul Rutier la scoala de soferi

Pentru cei care abia invata notiunile de baza ale Codului Rutier in paralel cu dezvoltarea abilitatilor necesare pentru a deveni sofer pe drumurile din Romania, volumul de informatie poate parea uneori coplesitor. Scoala de soferi este momentul in care multi doritori de permis se intalnesc pentru prima data cu notiunile si regulile de Cod Rutier mai putin cunoscute. Problema apare in momentul in care devine evident ca in numarul limitat de ore de pregatire teoretica obligatorii prin lege nu pot intra toate notiunile importante pe care un viitor sofer trebuie sa le cunoasca.

Site-uri precum www.I-DRPCIV.ro sunt concepute intocmai pentru a raspunde la aceasta nevoie de a obtine mai multa informatie si a aprofunda informatia deja invatata. Chestionarele drpciv disponibile pe astfel de site-uri contin intrebari din Codul Rutier ce se regasesc si in listele oficiale de intrebari pentru examenul teoretic.

Pentru a deveni buni participanti la trafic, viitorii soferi trebuie sa cunoasca perfect aceste notiuni de Cod Rutier. Nivelul de cunostinte trebuie sa le permita soferilor sa ia decizii intr-o sutime de secunda pe baza informatiilor pe care le au si care le dicteaza care este comportamentul corect pentru siguranta participantilor la trafic indiferent de situatie.

Modificarile de Cod Rutier si chestionarele drpciv pentru soferii experimentati

Chestionarele auto online capata rapid popularitate in randul doritorilor de permis, in conditiile in care instructori auto de top recomanda aceasta metoda de aprofundare a cunostintelor. Dar chestionarele nu sunt utile doar celor care doresc sa isi ia permisul, ele pot fi folosite si de soferii cu experienta ca o modalitate de testare a memoriei.

In timp, mai ales pentru soferii care nu conduc zilnic, notiunile de cod rutier incep sa devina neclare, iar aceste confuzii pot cauza probleme pe drumurile nationale. Rezolvand cateva chestionare auto ca la politie ce contin intrebari oficiale DRPCIV, actualizate dupa fiecare modificare a codului rutier, soferii pot verifica daca informatiile pe care le au sunt complete si de actualitate.

Soferii trebuie sa se asigure ca sunt in permanenta la curent cu schimbarile de cod rutier. De obicei, sursele de media populare posteaza articole si difuzeaza materiale despre cele mai importante schimbari de cod rutier, insa acestea nu sunt intotdeauna complete. Soferii care doresc sa evite orice neplacere sunt sfatuiti sa urmareasca site-uri specializate pe domeniul auto care publica liste complete cu schimbarile de cod rutier si care ofera in acelasi timp posibilitatea de testare periodica a cunostintelor.

Soferii care cunosc bine codul rutier sunt soferi mult mai putin predispusi la accidente si mult mai putin probabil sa fie amendati de politia rutiera.

Lasă un răspuns