SuperBlog 2013 – Proba cu Proba (1)

Anul acesta mi-am propus sa analizez fiecare proba de SuperBlog 2013 in parte. Am 28 de probe, deci am ceva de lucru.

Asadar:

PROBA 1 – Toyota

Enuntul probei:
Pornind de la sloganul “Frumoasa cu un scop precis” al noului model Toyota Corolla, va rugam sa comentati in ce masura conteaza estetica si fiabilitatea unei masini in viata de zi cu zi.

( link )

Castigatorul probei este articolul intitulat INFINITUL ESTE O PROSTIE! EA ESTE FRUMOASA CU UN SCOP PRECIS.

Sa citez finalul (e DIVIN):

Infinitul,vă spun …este o prostie. Maşina mea, nu!
Toyota, puterea de a visa!
Visele au un singur început, Toyota Corolla!
Visele au pornit de la o singură maşina, Toyota Corolla!
De ce o iubesc atât de mult? Pentru că vreau să exist. Îmi place să exist prin ea.

Un singur lucru am de spus: castigatorul/castigatoarea SIGUR nu e din Targu-Jiu. Altfel, macar din respect pentru Brancusi, nu ar fi spus ca infinitul e o prostie. Sau sunt io prea putin sensibilos?

Articolul scris de mine: Ce masina MI se potriveste – notat cu 70 de catre juriu (nota pastrata si in urma contestatiei). Cateva cuvinte despre articol:

– Initial imi propusesem sa scriu articole DESPRE MINE! Bloggingul asta inseamna zic, nu povesti cu zane, Alba ca Zapada ori cu masinuta mama si masinuta fiica.
– Nu este cel mai bun articol al meu.
– Intr-un alt context 70 ar fi fost un punctaj bun. Insa 70 a fost printre cele mai slabe. Mi s-a spus, la contestatie, ca NU A PLACUT, insa articolul respecta cerintele tehnice. Ce ar trebui sa fac? Nu i-o fi placut poza mea de final…
– Oricat de slab ar fi fost articolul MEU, dupa parerea mea articolul castigator este SI mai slab. De ce a fost declarat castigator? Simplu: pentru ca infinitul CHIAR este o prostie! Am dreptate? 🙂

Proba 2 – Viata sanatoasa la tine acasa – sursa

Enuntul probei:
Scrieti intr-un articol pe blog cum este, pentru voi, o dimineata sanatoasa. Ce v-ar determina sa alegeti un storcator professional de la Hurom (brand cu traditie in acest domeniu). Avantajele sistemului patentat Slow Squeezing System va pot convinge?
Includeti in articol una dintre imaginile cu storcatoare Hurom.

Castigatorul probei este articolul intitulat Povestea lui Sanatos-Imparat.

Dau si un citat din articol, ca asa e frumos:

Şi nunta se porni şi ţinu trei zile şi trei nopţi. Răsunetul ei traversă mări şi ţări. Iar dacă despre ȋmpărăţia lui Sănătos- Ȋmpărat poate nu se mai ştie, despre ceea ce le-a asigurat vigoarea, dragostea şi trăinicia vieţii ȋmpreună se ştie ȋncă. Astăzi, le numim altfel: “storcătoare de fructe” sau “storcătoare cu presare la rece”.

O sa spun in articolul viitor consideratiile generale, pana atunci va rog frumos sa-mi permiteti sa REFUZ sa cred ca despre un storcator trebuie spusa o poveste cu imparati si fete de imparat. Oare cand cumparam un storcator trebuie sa ne gandim la Sanatos-Imparat si la fata lui, Sanatatea (daca zic ca astia au nume de tigani se cheama ca-s rasist?)?

Sa va arat si articolul MEU: Imi storc creierii … – notat cu 95

Cateva cuvinte despre articolul MEU:
– Per total, nota este buna.
– Nu as putea vreodata sa contest o nota de 95 (desi, in concurs, exista persoane care au contestat si 90, si 93, si 95… si culmea, onor juriile au acceptat contestatiile).
– Totusi, un articol sincer, despre experiente PERSONALE de viata, are nota mai mica decat un articol-poveste. Este blogging sau e concurs literar de basme? Sa stiu in ce m-am bagat, nu d-alta…

Proba 3 – Doctorul personal al parului tau – sursa

Enunt:

Parul este parte din viata voastra. Vrem sa aflam cum sunteti doctorii personali ai parului vostru! Povestiti-ne despre ce probleme a avut parul vostru si cu ce produse din gama Gerovital Plant Tratament l-ati tratat sau ati vrea sa il tratati (daca nu ati incercat inca produsele).

La aceasta proba au fost mai multi castigatori (toti cu 100 de puncte), dupa cum urmeaza:
–  Back to Farmec
–  Farmec cu Nea’Ghiţă
–  Argintiu ca… MORCOVUL!
–  Adevărat medicament
–  O pisică.. fermecătoare
–   Farmecul parului meu 
–  Dr. House of my hair
Miracolul Gerovital Plant Tratament: renasterea parului

Are rost sa va citez din articole? Hai totusi sa ne distram nitel:

Sfatul meu general valabil (de ne-specialist): iubirea contează foarte mult, ea te inspiră să găsești medicul sau tratamentul cel mai potrivit pentru pisica ta (atenție, e valabil și pentru tine însuți).

(din articolul O PISICA FERMECATOARE)

Sa mai citam nitel, sa nu ne plictisim:

Descoperisem o loţiune anti-mãtreaţã de la Gerovital, un produs care a avut realmente efect, reglând substanţial secreţia de sebum la nivelul capului. Eram în facultate, stãteam în gazdã într-un demisol închiriat, n-aveam apã caldã la chiuvetã şi, ca sã nu fiu nevoitã sã mã spãl o datã la douã zile pe cap, foloseam intens loţiunea-minune. Loţiunea aia mi-a salvat viaţã socialã, nu alta!

(articolul Back to farmec)

Sa va arat ce MINUNATIE am scris io? FARMECUL PARULUI DE PE PIEPT !

Se compara vreunul cu articolul meu? Ah, da, era sa uit: fu notat cu 89.

Proba 4. Tentatii (i)rezistibile

Castigator (100 de puncte) – OGLINZI DEPENDENTE

Un articol fabulos: este TAIAT 100 (dupa cum se poate vedea), iar citatul care m-a dat realmente pe spate este urmatorul:

Aşa vede în oglinda pusă strategic pe dreapta mea. Tu îţi iei îmbucături de fum din ţigară şi eu o dată cu tine.

Nu mai imbuc nimic, arat doar articolul meu:

Dependenta de blog – 55 de puncte

Aici a fost interesant urmatorul aspect: am facut contestatie, iar in contestatie mi s-a reprosat faptul ca am introdus bancuri in articol. Acum, faptul ca e am introdus bancuri nu e asa grav, faptul ca articolul meu NU avea imbucaturi de fum… asta e cu adevarat trist! Trecem peste zic 🙂

(VA URMA)

2 thoughts on “SuperBlog 2013 – Proba cu Proba (1)

  1. Am inteles, Emil, parerea ta. Ale tale articole au fost „cele mai minunate”, dar prost intelese de juriu. Refuz sa cred ca nu te-au notat cum trebuie. Oricum, iti multumesc de parere si link! Succes in toate!

  2. Astia cu Tentatiile Irezistibile au enervat pe toata lumea…in frunte cu mine. Nu le-a convenit nimic. Au dat numai note mici… Ori ca ai scris prea multe despre o singura dependenta… ori ca ai scris despre prea multe dependente… NIMIC nu le-a convenit. Atunci nu stiam despre contestatii, ca altfel as fi facut… Binainteles ca articolul castigator m-a scos din minti cand l-am vazut…

Lasă un răspuns