Surse de finanțare pentru cei care studiază în UK

Așa cum bine știm, Marea Britanie este una dintre cele mai populare destinații pentru studenții interesați să termine cursurile unei universități prestigioase și să obțină o diplomă care să le asigure un viitor așa cum își doresc. Din păcate, Marea Britanie este și un loc destul de scump. Însă asta nu trebuie să fie o piedică. Studenții internaționali care doresc să învețe în insulă, au astăzi acces la diferite surse de finanțare.

Nu e un secret că cei mai mulți studenți internaționali care sunt interesați să studieze în UK nu dețin resursele necesare pentru a se finanța. Din fericire, au posibilitatea de a găsi surse de finanțare în alte părți.

Cele mai populare surse de finanțare pentru studenții care decid să studieze în Marea Britanie sunt:

Propria țară

Nu mulți studenți cunosc acest lucru, dar propria lor țară poate fi una din cele mai importante surse de finanțare. Fondurile pot veni de la guvern sau de la companii private.

Astfel de fonduri pot fi accesate în primul rând prin contactarea guvernului local și solicitarea unui sfat. Aceste informații pot fi găsite de obicei și online.

Iar dacă guvernul nu poate oferi ajutor, studentul ar trebui să se gândească să contacteze două sau trei companii importante și să le solicite asistența. Un lucru trebuie însă știut despre acest gen de finanțare. De cele mai multe ori vine cu cerința ca, la finalul studiilor, studentul să se întoarcă în propria sa țară pentru a munci acolo.

Organizații internaționale

Mai multe organizații internaționale, precum Comisia Fulbright, oferă finanțare pentru studenți de peste tot din lume. Pe această listă mai putem trece:

  • Organizația Națiunilor Unite
  • AMIDEAST
  • World Council of Churches
  • Fundația Soros
  • Organizația Mondială de Sănătate

Multe din acestea cer ca studentul să se afle în propria sa țară în momentul în care solicită ajutorul. Așa că, în cazul în care aceasta este soluția aleasă, măsurile ar trebui luate din timp.

Burse

Bursele pot fi altă sursă importantă de finanțare. Eligibilitatea depinde însă în funcție de bursă. Unele cer anumite rezultate, altele cer ca studentul să provină dintr-o anumită țară etc.

Pentru a obține o bursă, studentul trebuie neapărat să investească timp în cercetare și să se informeze cât mai corect.

Familia

Nu trebuie să trecem cu vederea cea mai ușoară sursă de finanțare pentru orice student: familia. Aceasta reprezintă, conform statisticilor, cea mai importantă sursă de venituri pentru orice student internațional. De altfel, Institutul Internațional de Educație a arătat că aproape 65% din studenții internaționali sunt finanțați de familie și rude.

Organizații private din UK

În anumite cazuri, companii private din Marea Britanie pot oferi asistență studenților internaționali care au nevoie de finanțare pentru a studia în insulă. Cele mai bune resurse pentru a căuta acest tip de ajutor sunt:

Însă, la fel ca în cazul finanțării obținute din partea țării mamă sau a companiilor din țara mamă, la finalul studiilor, studentului s-ar putea să i se ceară să rămână în Marea Britanie și să muncească pentru companiile care i-au oferit finanțarea.

Universitățile din Marea Britanie

Unele universități din Marea Britanie oferă și ele ajutor în anumite cazuri, pentru studenții internaționali. Pentru a afla mai multe despre acest tip de ajutor, e necesară o discuție directă cu universitatea. Studenții pot să ceară acest tip de informație în momentul în care se înscriu la cursuri.

Finanțare din partea guvernului britanic

Marea Britanie apreciază educația și nu se teme să investească în studenți, chiar și în studenții internaționali. În funcție de împlinirea unor condiții, precum cunoașterea limbii engleze cel puțin la nivel mediu sau participarea la cel puțin 80% din cursuri, studenții internaționali pot accesa finanțare în valoare de până la £25.000.

Procesul poate părea complicat, însă nu ar trebui să descurajeze pe nimeni. Din fericire, studenții au astăzi acces și la companii specializate în recrutarea în învățământ.

O astfel de companie e Atlantic London Education Services, cea mai mare companie de recrutare în învățământ din zona Londrei. Aceasta lucrează cu zeci de instituții de învățământ prestigioase. Serviciile sale de consultanță sunt gratuite pentru toți cei care vor să studieze în Marea Britanie iar experții săi pot să le ofere studenților nu doar informațiile necesare pentru a accesa finanțarea din partea guvernului britanic pentru studii, ci pot să identifice care cursuri și care universități sunt cele mai potrivite pentru studentul interesat.

Lasă un răspuns