Swing

Swing este unul dintre multele cuvinte din limba engleza ce NU are o traducere in romaneste. Nu ma refer la cuvintele care au traducere, dar care, in viziunea hipsterilor, suna mai bine in engleza. De exemplu, la fotbal, mie cuvantul PORTAR imi suna MULT mai bine decat GOALKEEPER, dar deh, eu nu-s hipster si nici nu doresc sa fiu.

Swing, ca termen, este intalnit in mai multe domenii:
– In box este un anume tip de lovitura (laterala, data cu bratul arcuit).
– Este o maniera de executie a muzicii jazz;
– Este numele unui dans modern.

Totusi, nu despre aceste intelesuri ale cuvantului swing voi vorbi, ci despre intelesul cel mai cunoscut, si anume schimbul de parteneri.

Pe scurt, despre conceptul de Swing in Romania:

1. Cluburile de Swing sunt ascunse de ochii lumii, nu trebuie sa fii vazut frecventand astfel de localuri. La fel ca-n cazul saloanelor de masaj erotic.

2. Experienta Swing NU se povesteste, iar metoda Swing NU se recomanda. Vedeti vreun blogger care sa spuna ce s-a intamplat cu relatia lui dupa o experienta Swing? Adica avem doctori de relatii, gen Otrava ori Radu F, niciunul insa nu recomanda insa asa ceva. De „testat”? Doamne-fereste! Ei sunt baieti seriosi, au relatii stabile! Cum sa practice asa ceva?

3. Despre swing s-au facut cateva piese de teatru, pe una dintre ele am vazut-o, se cheama O PIESA DESANTATA. Mai sunt si altele si presimt ca vor mai fi. E adevarat, chiar si-n spectacolele de teatru, Swing -ul este luat in deradere. Inca astept o abordare serioasa a fenomenului.

Legat de abordarea serioasa, exista sociologi ori psihologi care sa fi fost macar la un club swingeri? Prefera sa studieze alte fenomene, aici este un fenomen la care zic pas. Domnilor psihologi, de la voi astept un raspuns: cat de utila este o experienta swing pentru o relatie? O repara, o distruge, ce-i face cu exactitate?

Nu ca sociologii ar avea scutire. Nici ei insa nu au studiat probema. Acestia prefera sa abordeze subiecte gen securitatea societala, saracia (cu siguranta au gasit, pana acum, solutia pentru eradicarea ei), problema agricola, problema pensionarilor ori probema drogurilor. Nu sunt interesati de fenomenul swing, e treaba fiecaruia ce alege si de ce. Ei, sociologii, trebuie sa rezolve problemele grave ale societatii. Asa-i? ­čÖé

Cam atat, momentan, despre Swing. Voi reveni intr-un articol ulterior cu opinia mea personala despre Swing. Salutari MINUNATE tuturor!

1 thoughts on “Swing

Las─â un r─âspuns