Tabloide

Toata lumea injura stirile tabloide. Intai, presa scrisa, aia serioasa, a fost distrusa (da, asta este cuvantul) de tabloide. Daca nu erau aceste nenorocite de tabloide presa scrisa ar mai fi supravietuit inca un timp (cat timp nu se stie).

Ulterior, ziarele serioase au tins din ce in ce mai mult catre tabloidizare. Faptul ca gasim stiri mondene in tabloide nu ne deranjeaza. Dar sa gasim aceste stiri in ziarele serioase ne deranjeaza si ne revolta. Cum domne, s-a stricat si acel ziar (care pana atunci era modelul nostru in materie de presa serioasa)?

Pe net lucrurile nu sunt cu mult diferite. Nu se lauda nimeni ca ar accesa site-urile tabloide (unele foste ziare au ramas doar pe online), insa suntem deosebit de revoltati cand site-urile unor ziare serioase sau foste ziare serioase (Adevarul, Gandul) scriu despre cine stie ce vedete din Romania. E bine sa scrie tabloidul despre Bianca Dragusanu, dar de ce sa apara aceasta fiinta si-n ziarul nostru preferat?

Totusi, eu va intreb altfel: cine este de vina? Nu cumva de vina suntem noi, care chiar asta citim? Cristian Tudor Popescu spunea la o conferinta de la FJSC cum ca presa a inceput sa scada de la un studiu comandat de ziarul Libertatea, unde se spunea exact ce doresc cititorii. Deci aceste tabloide s-au pliat exact pe dorintele cititorilor. Ele nu scriu despre Botezatu pentru ca le place lor de Botezatu ci pentru ca lumea doreste sa citeasca despre el.

Pe net e si mai accentuat: lumea cauta Liviu de la LA in prostie. Ce ar trebui sa faci tu ca site? Sa te incapatanezi sa scrii despre cine stie ce academician si sa te lamentezi tot timpul ca lumea nu citeste asa ceva?

Oricat mi-ar displacea si mie astfel de stiri, prefer sa nu fiu in corul fariseilor. Prefer sa fiu realist. Si da, acest articol este tot in categoria HEITAREALA! Decat sa ne lamentam non-stop ca exista acele personaje, mai bine ne-am uita in oglinda. Cati dintre cei care injura cu foc astfel de stiri le citesc? Daca-i intrebi de Bianca o sa-ti spuna si ce numar poarta la pantofi, mentionand ulterior ca NU AR FI TREBUIT SA STIU, DAR MI-AU BAGAT IN CAP ACESTE TABLOIDE TEMBELE…

Putina decenta nu ar strica ­čÖé

Salutari MINUNATE tuturor!

Las─â un r─âspuns