Tepari, chestii verifcate si lipsa de moralitate

Tepari, chestii verifcate si lipsa de moralitate

 

Ca la scoala: hai sa definim termenii. Asa imi place mie sa o iau: didactic.

Incepem cu termenul tepari. Ce sunt aceia tepari? Vanzatorii tepari sunt aceia care:

Tepari

  • Iti vand un produs care nu face ce spun ei ca face.
  • Iti vand un produs stricat sau care se strica usor.
  • Iti vand un produs contra-facut.
  • Desi ar trebui sa ti-l repare/inlocuiasca, iti baga tot felul de motive pentru a te refuza.
  • Iti iau bani aiurea pe diverse chestii pe care n-ar trebui sa-ti ia (de exemplu, bancile cu comisioane ascunse).
  • Iti vand un produs la un pret exagerat de mare.

Tepari 2

Acum, in unele situatii teparii sunt niste firme aka magazine mari si cumva respectabile. Nu dau exemplu, dar sunt cateva magazine de IT renumite pentru seriozitatea lor la garantie.

Ce este aceea o chestie verificata? Sa va dau un exemplu banal: o aplicatie pentru telefon poate fi verificata sau nu sa nu aiba virus. La fel: un produs este verificat/certificat de diverse alte instante superioare. Se spune, de exemplu, despre unele magazine mari ca nu vand orice chinezarie, ca e vorba de brandul lor care ar avea de suferit.

Verificat

Lipsa de moralitate: sa comercializezi produse ori servicii care incalca morala. Subliniez morala, pentru ca acele produse ori servicii sunt CAT SE POATE de legale.

Si zic sa va dau si un exemplu in acest sens: escorte verificate. Din acest motiv am inceput articolul cu acea introducere lunga. Un produs este bun si merita promovat daca ai sai consumatori (clienti) sunt multumiti de el. Nu intereseaza pe nimeni daca Y da cu pietre in produs. Y nu e public tinta, Y oricum nu cumpara, Y da cu pietre nu ca firma care comercializeaza produsul e naspa, ci pentru ca vinde o chestie care nu-i place lui. Acea chestie, repet, poate fi un bun sau un serviciu.

Sa imi continui argumentatia: exista persoane care cauta pe google Stapane. Hai sa dam cu pietre-n ei, sa-i condamnam pentru asta. Bineinteles, sa dam cu pietre si-n cei care promoveaza asemenea lucruri. Merita din plin pietrele, nu?

Sau, daca ganditi ca mine, promovati chestiile care nu sunt detinute de tepari, care sunt verificate, cu toate ca pot fi lipsite de moralitate. Cam atat am avut de zis. Salutari MINUNATE tuturor!

 

Lasă un răspuns