Tigara electronica cea MINUNATA

Despre tigara electronica am tot scris. In aceasta privinta eu sunt cat se poate de neutru. Despre latura economica a consumului de tigara electronica o sa va vorbesc in cele ce urmeaza. Sa va spun exact si de ce. Ca de obicei, introducerea va fi nitel mai lunga.

In familia mea nu am avut fumatori (rude directe ma refer). Asa ca la mine-n casa si in general in familie nu prea stiam ce si cum legat de tigari. Pur si simplu nu se dadeau (si nici acum nu se dau) bani pe tigari. Din acest motiv nu stiam nici macar cum sta treaba cu tigarile. Ulterior, pentru ca un amic avea un magazin (de fapt familia lui) am mai aflat cat de cat despre preturi.

De exemplu, am fost extrem de mirat de faptul ca tigarile au acelasi pret peste tot. Din acest motiv fumatorii isi iau tigari de la restaurant, de la chiosc sau de la hypermarket. Au acelasi pret. Si inca ceva: nu se ia nimeni de tine daca la restaurant iti scoti pachetul de tigari din buzunar si fumezi. Nu e ca si cum ai scoate pachetul de seminte luat de vizavi. Desi, in teorie, restaurantul ar fi mai avantajat daca ai cumpara tigarile de la ei.

De asemenea, lucru aflat recent, promotii la tigari nu sunt. Nu stiu daca nu e voie (reclame nu mai e voie sa pui, la tv au fost interzise demult) sau nu are rost. Pur si simplu nu exista.

Din acest motiv fumatorii nu prea aveau treaba cu partea asta comercial-publicitara. Multi nu fumeaza tigarile X pentru ca-s mai ieftine. Ci le fumeaza pentru ca alea le plac (habar n-am care-s criteriile, unele-s mentolate, altele-s cu filtru, chiar nu ma pricep).

Acum a venit la putere tigara electronica. Mai buna, mai … ieftina. Si deodata au inceput ofertele. Vedem pe net: oferta lichid tigara electronica . Momentan cei care aduc tigari electronice sunt magazine mici, chiar intreprinzatori particulari. Oare in cat timp vor veni mari concerne pe piata. Care, bineinteles, vor face presiuni asupra statului sa dea liber la reclama la tigara electronica.

Despre cat de sanatoasa, cat de ieftina sau cat de buna este tigara electronica am mai scris. Acum am vrut doar sa ma refer strict la capitolul comercial al afacerii.

Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns