Tigara electronica – intoarcerea in timp?

Tigara electronica este un subiect la moda. O urasti, o iubesti, nu conteaza. E clar ca nu poti adopta o atitudine indiferenta. Adica poti, dar nu e deloc recomandabila o astfel de atitudine. Este un subiect controversat, poate mai controversat ca religia. Sau p-acolo.

Cea mai misto perspectiva despre tigara electronica mi-a dat-o insa un amic, acum nu mult timp. Ma rog, amic e mult spus, un tip cu care am avut discutia asta. Si care mi-a explicat urmatoarele.

Initial oamenii aveau tutun si-l infasurau in ziar. Cam cum citeam noi in Morometii (sau vedeam, ca toata lumea a vazut filmul lui Stere Gulea, din 1988). Luai tutunul, il infasurai in ziar si-l fumai. In mod paradoxal, oamenii nu erau deloc fericiti ca sunt nevoiti sa faca asta. Cand au aparut tigarile la pachet multa lume s-a bucurat. Le-a vazut ca pe o binefacere. Ca pe un pas spre modernitate. Care era ideea pana atunci: tu iti puneai in ziar exact cat tutun doreai. Unul isi punea mai mult, sa fie mai tare tigara, altii puneau mai putin. Fiecare dupa gust si dupa posibilitati. Au venit tigarile la pachet, cu firme mari si luminoase. Unii inca mai vor sa-si faca singuri tigarile. Ei, si acum vine partea misto: tigara electronica este intoarcerea in timp. Tu reglezi cum sa fie, cat sa pui, ce sa pui. E o intoarcere MODERNA si IGIENICA in timp. Altfel, a fuma hartie de ziar nu era cel mai igienic lucru.

Citatul e din memorie, dar mi se interesanta abordarea. Cat este, insa, de reala? Asta ramane de discutat.

Legat de aceasta tigara electronica, un alt argument mi s-a parut interesant. Este strans legat de cel precedent. Asadar, o discutie auzita in RATB (doi tipi, freza de hipsteri, d-aia rockeri pletosi, ingamfati si ciudati):

Bai, tu-ti dai seama ca tigara electronica este o chestie aparent artificiala, mai buna decat echivalentul ei real? E pentru prima oara cand se intampla asta. Nu e interesant ca tu fumezi ceva ELECTRONIC care e mai sanatos decat ceva real, fizic?

Din ce in ce mai multi recomanda tigara electronica. Eu, nefumator fiind, nu sunt in targetul lor. Asa ca pe mine n-au incercat sa ma convinga. Pun insa o intrebare: cat timp va mai trece pana cand omenirea VA RENUNTA la varianta clasica si va adopta tigara electronica? Este o intrebare la care INCA nu am raspuns.

Apropo, titlul de mai sus nu este DELOC peiorativ. Tigara electronica este intoarcerea in timp intr-un sens cat se poate de bun. E drept, eu inca vreau niste studii mai solide in acest sens. In 10 ani probabil ne vom convinge de veridicitatea acestei afirmatii. Atentie insa: pe piata se gasesc multe falsuri. Despre tigara electronica AUTENTICA am scris deja (link). Salutari MINUNATE tuturor!

Articolul Tigara electronica – intoarcerea in timp? este scris pentru magazinul de tigari electronice Sailebao.ro.

One thought on “Tigara electronica – intoarcerea in timp?

Lasă un răspuns