Top 6 greseli pe care sa nu le faci cand alegi un televizor

Top 6 greseli pe care sa nu le faci cand alegi un televizor

 

Televizorul este un aparat electrocasnic ce e de nelipsit din propriile noastre case, insa asta nu inseamna ca stim cu totii cum sa si alegem unul de calitate. De foarte multe ori ne lasam prada tentatiilor si ofertelor ce par rentabile, insa ne aruncam si cumparam un televizor care se va strica sau va da multe batai de cap.

Vrei sa-ti cumperi unul? Afla ce aspecte sa urmaresti si ce greseli sa nu faci. Care sunt cele mai intalnite? Citeste in continuare:

#1 Dimensiunea este una nepotrivita

 

Sa stai intr-o camera de dimensiuni mici si sa ai un televizor cu o diagonala foarte mare poate fi o decizie mai mult decat gresita. Nu te vei putea bucura deloc de ce vei viziona pe acel televizor si totodata ai toate sansele sa iti afectezi vederea.

De asemenea, la fel de gresit poate fi sa alegi un televizor cu o diagonala mica atunci cand distanta de vedere este una mare, sa zicem atunci cand spatiul in care-l pui este de aceeasi masura.

Prin urmare, fii atent la aceste aspecte si cauta sa urmaresti cu atentie un televizor proportional cu spatiul in care il vei aseza, in directa legatura cu distanta la care te vei situa fata de acesta.  

 

#2 Calitatea imaginilor lasa de dorit

 

Traim in era rezolutiei 4K astfel incat e firesc sa te indrepti catre un televizor care sa redea imagini cat mai bine. Sa alegi unul foarte slab din acest punct de vedere, nu vei face decat sa pierzi din bucuria unui film realizat extraordinar sau a unui joc.

Incearca sa fii foarte atent la detaliile pe care le prezinta o imagine, culorile sa fie cat mai vii, intense si variate, astfel incat sa ai parte per total de un televizor de cea mai buna calitate.

 

#3 Functioneaza foarte greu

 

Cumpara un televizor care sa fie cat se poate de performant, iar acest lucru il poti observa analizand procesorul pe care-l prezinta. Practic, noile generatii de televizoare sunt exact ca niste calculatoare, avand in posesie un sistem de calcul foarte performant, motiv pentru care sunt si atat de rapide.

Ai ales unul ce functioneaza foarte greu? Atunci sigur nu ai facut cea mai buna alegere!

 

#4 Compatibilitatea este scazuta

 

Gandeste-te ca de multe ori vei folosi televizorul nu doar pentru a te uita la o emisiune tv, dar si pentru a-l conecta la laptop, sa vezi poate un film, sa te joci cu prietenii sau sa faci o videoconferinta cu alte persoane.

Indiferent de ceea ce vei face, asigura-te ca acest lucru este si posibil. Urmareste cu atentie posibilitatile de conectare ale acelui televizor, sursele interne si externe, porturile, etc.

 

#5 E greu

 

Va mai aduceti aminte de acele televizoare cu tub catodic? Sunt istorie si asa trebuie sa si ramana. Nimeni nu isi mai doreste un televizor care sa fie atat de greu, astfel incat nu mai ai nici un motiv sa te orientezi catre unul de acest fel.

In ideea in care iti vei dori sa-l si suspenzi pe un perete, greutatea televizorului poate juca un rol foarte important, astfel incat alege unul care sa prezinta un raport excelent intre dimensiune si greutate.

 

#6 Realizat de un producator anonim

 

Nu in ultimul rand, dar poate ca este si cel mai important aspect – alege mereu un brand recunoscut la nivel mondial. Iti recomand sa cumperi un televizor Samsung, LG sau altele produse de nume importante, si sa eviti pe deplin sa achizitionezi unul de la o firma mai putin cunoscuta sau care este specializata pe cu totul alte produse.

Vrei sa stii de unde poti face cele mai potrivite alegeri? Arunca o privire pe site-ul demax.ro si vei avea parte de oferte atractive, performanta si, bineinteles, de calitate!

 

Lasă un răspuns