Traditional romanesc

Traditional romanesc

 

Acum cateva zile a fost ziua costumului national romanesc. Drept urmare, o tona de utilizatori de facebook (in special utilizatoare) s-au pozat imbracati in ie traditionala romaneasca. Multi dadeau like si aplaudau gestul, uneori in mod mecanic, altii huleau, spunand ca este doar un gest de imagine. Din punctul meu de vedere, si unii si altii greseau. Sa va zic, in continuare, de ce.

1. Cei care s-au pozat cu costumul traditional romanesc au facut-o, 99% din cazuri, in mod fals. Nu s-ar imbraca niciodata in ie, nici macar toata ziua respectiva. Nici macar o singura zi de an. Ei au vrut doar sa se pozeze astfel, pentru a-si face norma de like-uri pe facebook. Un zambet frumos, o poza facuta profi, 100 de like-uri. Cam asta a fost planul. E drept, obiectivul a fost indeplinit.

2. Cei care injura costumul traditional romanesc sunt niste heitari, obisnuiti sa injure tot ce este romanesc. Sincer vorbind, nu are nicio vina ia ca sunt unii farisei.

3. De asemenea, gresesc si cei care dau tona de like-uri unor astfel de poze false. Nu ar trebui incurajata o astfel de atitudine, cum nu trebuie incurajate nici heitarelile la adresa unor simboluri nationale. Si heitarii sunt, in majoritatea cazurilor, tot niste vanatori de like-uri. Unii cersesc like-urile pozandu-se cu tot ce este la moda, altii le cersesc injurand in stanga si-n dreapta. Nici unii nici altii nu trebuie incurajati.

Personal, nu am purtat ie pana acum. Am de gand sa-mi iau, e pe lista mea. Daca-mi voi lua, o voi purta constant. Nu am de gand s-o port doar de ziua iei, o voi purta si in mod curent. M-as bucura sa vad, pe strada, oameni purtand costumul traditional romanesc. Mi-ar placea sa vad pe altii incurajand acest lucru.

M-as bucura, de asemenea, sa vad din ce in ce mai mult romani incurajand orice alt lucru traditional romanesc. Nu trebuie sa ne amintim ca suntem romani doar de cateva ori pe an. Suntem romani 365 de zile din an si ar trebui sa ne mandrim. Salutari ROMANESTI tuturor!

2 thoughts on “Traditional romanesc

Lasă un răspuns