Trif Vlad despre English Vinglish – Of … Engleza asta

English Vinglish – Of … Engleza asta

 

 

Introducere English Vinglish – Of … Engleza asta

 

Asteptam de ceva vreme acest film pentru ca imi parea ceva destul de promitator, eram convins ca e ceva amuzant deoarece: hai sa fim sinceri indienii invata foarte usor orice limba straina. M-am abtinut sa nu vad filmul inainte pentru ca vroiam sa il vad in cinematograf unde simti alfel doza de spectacol, am mai vizionat filme indiene si le indragesc pentru doza de pozitivism.

Rezumat English Vinglish – Of … Engleza asta

Avem in fata povestea unei femei care nu cunoaste limba engleza şi pe care familia o face sa se simta nesigura. Filmul prezinta transformarea lui Shashi. Circumstantele o fac pe aceasta sa depăşească nesiguranta si sa demonstreze tututror cum poti deveni un om sigur pe tine, depasind toate barierele sociale.

Puncte de interes English Vinglish – Of … Engleza asta

  • Inainte sa aibe marea premiera English Vinglish a fost lansat in 2012 la festivalul international de la Toronto unde a primit un feedback pozitiv fiind incadrat in categoria „a must watch film”.
  • Dupa lansare a fost declarat un blockbuster in India si peste oceane.   Pelicula a reusit sa intre imediat in box office si a incasat 2.8 milioane de dolari la doar 10 zile de la lansare.
  • Reprezinta filmul de debut al lui Gauri Shinde. Pelicula a intrat in short list pentru premiile Oscar la categoria: cel mai bun film in limba straina. In presa internationala „English Vinglish” a fost aclamat la scena deschisa iar Sridevi a fost supranumita Meryl Streep a Indiei sau Rajinikanth in versiunea feminina.
  • Povestea filmului este inspirata din viata mamei lui Shinde, care interpreteaza rolul principal, o femeie simpla care se ocupa de o afacere cu castraveti acasa in orasul Pune. Doamna nu vorbea engleza fluent, lucru stanjenitor pentru Shinde in copilarie. Asa cum chiar regizoarea declara: „Am facut acest film ca sa imi cer scuze fata de mama mea”.
  • Productia filmului a inceput in 2011. Drepturile de productie au fost acordate catre Eros International, care au pus spectacolul pe roate.

Puncte tari English Vinglish – Of … Engleza asta

  • Filmul este realizat in tonul noii cinematografii indiene unde se combina traditia cu stilul occidental.
  • Rolurile sunt interprate cu aceeasi atentie cu care ne-am obisnuit pentru un film de genul.
  • Avem parte de o productie relaxanta unde vedem cum omul traditional se adapteaza noii societati.

Puncte slabe English Vinglish – Of … Engleza asta

Vechile valori totusi sunt mult prea mult respectate. Un public vestic ar fi acceptat un pic mai mult acea atingere cinematografica de la Hollywood daca tot asta pare a fi si dorinta producatorilor. In primul sfert al filmului se exagereaza cu o scena cameo.

 

Opinii English Vinglish – Of … Engleza asta

IMDB ofera un rating de 7.9 iar rottentomatoes.com o audienta de 83 %.

Cei de la The Hollywood Reporter au acordat un review in care se spunea ca pelicula lui Sridevi triumfa intrun stil gentil, dar afecteaza respectul de sine al unei femei traditionale. Nu este nici o surpriza ca personajul principal isi depaseste temerile, dar a reusit sa creezi prin Sashi un personaj distinct. Ceea ce face unic din tot acest film este felul in care personajul principal se transfosrma. Un om transformat prin comasiune si demnitate. Felul in care ste interpretat rolul definesc gloria feminina a stilului indian.

Rolurile principale sunt interpretate de Sridevi, Adil Hussain, Mehdi Nebbou, Priya Anand, Sulabha Deshpande, Sujatha Kumar ai  Navika Kotia, regia si scenariul sunt realizate de Gauri Shinde. Despre English Vinglish – Of … Engleza mai gasiti articole pe urmatoarele bloguri: Emilcalinescu.EU, AndreiCiobanu.EU, PaulDutu.EU, Cineamator.Ro si RomaniiStiuRomaneste.wordpress.com,  English Vinglish – Of … Engleza asta asta are premiera pe 24 octombrie si este distribuit in Romania de BML Movie Entertainment. Va doresc vizionare placuta.

One thought on “Trif Vlad despre English Vinglish – Of … Engleza asta

Lasă un răspuns