Trif Vlad despre o evadare istorica

Trif Vlad despre o evadare istorica

 

Sambata am fost la 2 camere de evadare. Echipa simplificata la a doua, echipa mai numeroasa la prima. Pentru ca unul dintre membrii echipei, Trif Vlad, nu are blog personal (ci doar unul de filme), ii dau cuvantul aici, pe bloguletul acesta al meu:

History Escape Bounty Fair

Dupa umblat prin caldura am ajuns la History Escape.  Am admirat produsele unui targ de hamdmade stuff pana a fost gata camera. Stiu ca sunt impartial dar locul acesta mi-a placut mai mult decat in alte camere in care am fost. Asta poate pentru ca sunt pasionat de istorie. Oamenii de acolo au ales o casa veche cu poveste si au ales sa faca ceva captivant acolo. Initial, organizatorii s-au gandit sa faca un escape room in sanatoriul in care a murit Mihai Eminescu dar a ramas doar o idee chestia asta, dar oamenii cunosc multe povesti din istoria noastra placuta.

Aici avem de rezolvat povestea unei crime din Bucurestiul de pe vremea lui Cuza. In primul rand, de aici nu se evadeaza, trebuie rezolvat misterul. Un mister care in realitate nu a fost elucidat. Tema principala o reprezinta asasinarea premierului Barbu Catargiu in 1862.

De la intrare te izbeste un miros de muzeu, un aer vechi. Lumina slaba te deruteaza un pic.  Daca nu urmaresti firul esential al povestii te pierzi acolo. Trebuie sa urmarim o serie de intamplari care se leaga usor ca in romanele lui Agatha Christie.

Izul de epoca ne-a cam dat batai de cap desi parcurg de obicei cu placere orice chestie care ne leaga de istorie. Caldura de afara si-a pus bine amprenta. Nu am fost in stare sa observam lucruri esentiale, ne-am incurcat unii pe altii, am pierdut timpul iar singurul element rezolvat a fost la intamplare. Acum sper ca voi sa aveti mai mult noroc si sa aveti mai multa atentie.

Puteti gasi camera la Casa Universitarilor, pe Strada Dionisie Lupu, Nr. 46. Este deschis sambata de la 11:00 la 22:00. Spor la iesit pasionatilor de vechi si al bucurestiului de alta data. Tin sa mentionez ca acest escape are un nivel de greutate ridicat, nu mi s-a parut destinat incepatorilor. Consider ca sunt de ajuns 4-5 persoane pentru a iesi.  Mai multe sigur s-ar incurca, iar task-urile trebui impartite, unii sa caute altii sa rezolve puzzle-ul. Va las si pe voi sa descoperiti. Mie imi era mila sa si umblu acolo prin acel mobilier vechi.  Noi romanii nu am avut niste dinastii care sa tina puterea in frau secole, asa ca la o lecturare amanuntita putem gasii sute de povesti care starnesc interesul. Mi-ar face o deosebita placere sa mai gasesc evadari cu tematica similara.

Despre aceasta evadare istorica au mai scris Raluca Cojocaru, Malaezu si cu mine (pe blogul politic). Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns