Trif Vlad despre Sin City: Am ucis pentru ea

Sin City: Am ucis pentru ea

(Sin City: A dame to kill for)

Sin City: A dame to kill for continua dupa 9 ani de asteptare povestea celebrului film, care la vremea sa a impresionat enorm prin originalitate. Pe multi ii auzeam ca vor sa revada prima parte inainte de viziona pe aceasta. Ei bine, eu nu am facut asa, oricum nu mai stiu de cate ori am vazut pelicula, de multe ori aproape suspinam la final. Am asteptat cu sufletul la gura sa vad ce urmeaza. Desi existau multe pareri pesimiste inainte de premiera nu am luat in seama nimic deoarece stiu persoane care nu au digerat in general productia si aveau genul de pareri ca partea a doua este intotdeauna mai slaba ca prima.

Filmul are la baza o serie de benzi desenate asa ca producatorii stiau precis ce urmeaza. Totul depinde de felul in care lucrurile sunt puse in scena. Avem in continuare imaginea foarte bine redata, povestile in planuri paralele, fiecare personaj isi spune povestea in esenta aceea de film noir, intalnim din nou dialogurile desprinse din cartile cu benzi desenate si bineinteles atmosfera mohorata din Sin City, oras in care „moartea este precum viata” si unde „un singur dolar te poate duce pe luna” daca e folosit cum trebuie. Actiunea sta la baza celei de-a doua carti din seria de benzi desenate care a consacrat povestea pe marile ecrane.

De data aceasta Dwight doreste sa se razbune pe Ava Lord, dama care l-a tradat, iar atragatoarea Nancy Callahan se lupta cu depresia si incearca sa treaca peste disparitia lui Hartigan, singurul om pe l-a iubit.
Regia si scenariul sunt semnate de aceiasi Robert Rodriguez si creatorul benzilor desenate: Frank Miller. In distributia rolurilor ii gasim pe: Josh Brolin, Mickey Rourke, Joseph Gordon-Levitt, Eva Green, Jessica Alba, Rosario Dawson, Jaime King, Jamie Chung, Bruce Willis si Ray Liotta.

Metacritic ofera un metascore de 45, bazat pe 37 de review-uri si un user score de 6.8, bazat pe 81 de ratinguri. IMDB ofera un rating de 7.1 iar rottentomatoes un tomatometru de 45 % cu o audienta de 64 %.
Filmul a primit pareri in general impartite din partea criticilor.

Stilul este totul in Sin City: Am ucis pentru ea, chiar daca pot fi hainele care abia sunt purtate de personajele feminine, sau barbatii sentimentali cu sange rece. Orasul este ca un ziar: alb si negru, mai gasim si rosu in cazul violentei sau alertelor, in rest isi mai fac usor aparitia alte nuante. Substanta este alta problema. Pentru toata actiunea aprinsa si sinistra, pericolele pe care Frank Miller le asambleaza din nuvelele grafice sunt la fel de evidente ca imaginea de pe hartia pe care sunt printate. Ca si in prima parte personajele sunt la fel de brutale, misogine si asemanatoare cu noir-ul pe care producatorii il introduc in contextul creat. Steve Perssal – Tampa Bay Times

Alonso Duralde de la  The Wrap, declara ca Rodriguez continua sa transforme sexul si exploatarea violentei in plictiseala. Pentru un film incarcat cu decapitari si schimburi de focuri, al doilea Sin City devine tendetios foarte repede.

Cam tot filmul este incadrat in spectacolul nuantat in alb si negru, dar din cand in cand mai intalnim pete de culoare dragute in detaliile cadrelor sau in unele personaje. Ceea ce a dat mereu originalitate filmului. Trebuie sa fie foarte distractiv sa lucrezi la productia filmului, este mult de munca si majoritatea actorilor petrec multe ore pe scaunul de machiaj, dar ajung sa poarte costumatii „badass”, sa conduca masini vintage, manuiesc sabii, cutite si arme de foc. Producatorii lucreaza acum la Sin City 3, sper sa nu avem de asteptat inca 9 ani. – Richard Roeper – Chicago Sun-Times

Filmul Sin City: Am ucis pentru ea a avut premiera in tara noastra pe 22 august si este distribuit de InterComFilm. E timpul sa vizionati aventurile personajelor care au impresionat puternic pe marile ecrane daca nu ati facut deja asta. Vizionare Placuta.

Despre Sin City: Am ucis pentru ea (cunoscut drept Sin City 2) am scris si eu un articol pe Emilcalinescu.EU. Salutari CINEFILE tuturor si multumesc inca o data lui Trif pentru articol!

Lasă un răspuns