Uleiuri rare. Argan.

Cand ne gandim la produse naturiste ne gandim in majoritatea cazurilor la pastile (indiferent de forma in care se gasesc). Da, noi ar trebui sa inlocuim pastilele clasice cu niste produse create 100% din chestii naturale.

De asemenea, produsele naturiste cica ar fi bune la slabit. Da domne, iei niste pastile naturale (nu chimicale, bineinteles) si slabesti. Nu tu regim, nu tu efort, pur si simplu slabesti.

Nu este chiar asa. Din cauza acestor „zvonuri” (stereotipuri?) tepele sunt imense. Faci un medicament de slabit, spui ca slabesti 10 kg/saptamana, pui eticheta de natural si toata lumea va sari sa-l cumpere.

Iar ca sa fie tacamul complet, dupa ce-l cumpara si vede ca nu face ce scrie pe eticheta incepe sa injure „produsele naturiste”. Cum sa mai ai incredere in produsele naturiste daca te-au tradat atunci cand ai avut nevoie de ele?

Din punctul meu de vedere insa cele mai bune produse naturiste sunt cele pe care le dai pe piele.

Sa va zic in continuare despre ceva special. Si special intai si intai prin raritate. Asadar: ulei de argan.

In primul rand, uleiul de argan este obtin prin presarea fructelor arborelui cu acelasi nume, ce creste in Maroc. Denumirea latina a arganului este Argania Spinosa.

Uleiul de argan este bun pentru regenerarea parului, fortifierea unghiilor si hidratarea pielii uscate si imbatranite. In acea zona (Maroc) este denumit Aurul Verde al Desertului sau Elixirul Tineretii.

Uleiul de argan este doar un exemplu. Pot fi date multe altele. Ideea este simpla (dupa mine):
– chestiile pe care le dai pe piele sunt sigure, in cel mai rau caz nu au niciun efect;
– daca tot iei asa ceva, ia chestii rare, nu chestii pe care oricum le gasesti in farmacii;
– nu te gandi ca aceste produse te vindeca; gandeste-te doar ca te ajuta si ca amelioreaza;
– la piele: nu te gandi ca-ti vor vindeca un eventual cancer de piele, gandeste-te doar ca pielea nu va mai fi atat de uscata; sau incearca-le in cazul unor arsuri solare (ca tot sunt la moda vara);
– poti incerca pasta de dinti, sapun si alte chestii de genul; pielea ta va fi cu siguranta mai fericita.

Ah, da, ultima chestie: nu as inlocui niciodata medicamentatia clasica. Nu stiu, imi pare riscant. Ok, la ceva aparut pe piele as incerca. La o raceala sa zicem (pt imunizarea organismului). Dar la ceva grav sigur nu. Sunt complementare doar. Parerea mea.

Salutari NATURALE tuturor!

Lasă un răspuns