Un concurs interesant. McDonald in Romania.

Un concurs interesant. McDonald in Romania.

 

Varianta pe scurt: Dragos Schiopu (cunoscut sub numele de Haotik) ofera, pe blogul sau, 3 perechi de sosete Ronald McDonald, in schimbul unei povesti cu o fapta buna facuta. AICI este adresa, va incurajez sa participati.

Acum, nitel, pe larg. Pe 15 octombrie se implinesc fix 40 de ani de la deschiderea primei case Ronald McDonald. 15 octombrie 1974 deci. De atunci s-au tot deschis case, numarul ajungand la 322 (numai magic in Romania, #CaSaZicAsa), dintre care 2 in Romania (in Bucuresti si in Timisoara).

Care este rolul acestor case? Este ceea ce numesc unii TURISM MEDICAL. Aici este insa tintit pe parinti. In ce consta? In cazul in care un copil este internat in spital pe o perioada mai mare, parintele se poate caza la una dintre aceste case fara sa plateasca nimic. Ideea este una foarte buna, multi parinti avand aceasta problema cu cazarea. Daca nu ai prieteni ori rude in orasele mari, costurile medicale cresc enorm din cauza cazarii. Eu auzisem ca-n Cluj sunt multe pensiuni care-si castiga existenta din acest tip de turism. Nu-s de condamnat, e o afacere, insa compatimesc pe cei care-s nevoiti sa plateasca pentru asa ceva.

Ca simbol al acestor case si ale fundatiei sunt celebrele Sosete McDonald. Daca maine veti vedea oameni purtand asa ceva sa nu va intrebati de ce. Si nu, n-au legatura cu Rapidul, chiar daca-s alb-visinii. Fundatia McDonald Romania s-a infiintat in 1998, In 2003 a fost inaugurata prima casa McDonald (in Bucuresti), pentru ca in 2008 sa fie inaugurata si casa din Timisoara. Zic sa vi le si arat, sa stiti despre ce vorbesc:

La Dragos Schiopu #peblog, dupa cum va spuneam, puteti castiga una dintre cele 3 perechi de sosete. Nu e mare lucru premiul, nici macar pentru el nu va indemn sa participati. Va indemn sa dati mai departe stirea despre casele McDonald si, daca aveti ocazia, sa puteti una dintre perechi. E un concurs interesant care merita semnalat. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns