Un contabil bun

Un contabil bun este cel care semneaza orice porcarie pe care ai facut-o tu. El este util doar prin intermediul stampilei si semnaturii …

Un contabil bun este cel care te impiedica sa faci chestii pe care le vei regreta ulterior. El este util, deci, si pentru sfaturile pe care le da…

Un contabil bun este unul care lucreaza la o firma de top.

Un contabil bun este freelancerul care are in gestiunea contabilitatea multor firme…

Un contabil bun este cel care-ti ofera servicii de contabilitate la cel mai bun pret… Adica un contabil bun este un contabil ieftin …

Sau, dimpotriva, un contabil bun nu este niciodata ieftin. Ce e ieftin nu merita …

Un contabil bun este cel care-ti ofera auditul in cel mai scurt timp. Timpul inseamna bani, nu-i asa? Un contabil bun are grija de timpul tau, deci de banii tai …

Un contabil bun este un contabil experimentat …

Un contabil bun este cel care este recunoscut astfel de catre breasla lui… La fel ca la avocati, ca la judecatori, ca la mediatori. Breasla lui este cea mai cunoscatoare in domeniu, deci opinia ei este cea mai avizata.

Mai stiti mituri despre un contabil bun? Sunt o gramada, unele adevarate, unele partial adevarate, unele false, altele de-a dreptul tembele. Cele de mai sunt, totusi, niste mituri digerabile. Au un sambure de adevar. Va dau in continuare niste mituri cu adevarat tembele despre contabili:

Un contabil bun este cel care poarta ochelari. Ochelarii sunt un simbol al intelectualitatii, sunt o dovada a faptului ca acel contabil isi petrece timpul in fata pc-ului.

Un contabil bun este unul care provine dintr-o familie de contabili.

Un contabil bun este cel care a terminat facultatea LA STAT, cu 10 pe linie.

Un contabil bun este musai barbat, femeile nu sunt in stare sa tina contabilitatea ca lumea…

Nu dati cu pietre-n mine, nu sunt misogin (de data asta). Chiar si eu sustin ca argumentul respectiv este tembel. Uitati-va in ASE si in celelalte facultati economice (de stat si private): sunt mai multe fete, iar fetele sunt printre primele. Si, oricat de misogin as parea, ce o impiedica pe o femeie sa fie un contabil bun?

Cum alegi, totusi, un contabil bun? Eh, ast e mai greu de raspuns. Eu va dau doar 3 sfaturi, sfaturi care sunt valabile si pentru alte meserii:
– Nu luati in seama miturile si stereotipurile. Poti da de un contabil bun femeie, care n-are in familie contabili, care a terminat la particulara si NU are ochelari. Uau, ce surpriza!
– Bazati-va pe prieteni si cunoscuti. Macar sa aveti incredere in el ca om. Eu mizez intai pe aspectul uman, abia apoi pe cel profesional.
– Incercati sa-i vedeti portofoliul: unde a lucrat, cu ce firme, cu ce se ocupa acum. Trecutul este elocvent de multe ori.

E drept, uneori mergem la noroc. Se intampla sa nimerim, se intampla s-o dam in bara. Totusi, trebuie sa invatam si dintr-un esec: nu mai apelam la acel contabil, facem public cazul sau, ne re-evaluam criteriile.

Cunoasteti, deci, un contabil bun? ­čÖé Salutari BLOGOSFERICE tuturor ­čÖé

4 thoughts on “Un contabil bun

  1. Un contabil bun in caz de control raspunde la telefon sau iti zice o sa platesti si tu o amenda mica acolo si uite asa si cu bani luati si cu amenda ca de prost e al ce plateste ! nu

Las─â un r─âspuns