Un an nou deosebit

Un an nou deosebit

 

Suntem asaltati de oferte. Pentru a avea un an nou deosebit trebuie ca revelionul sa fie special. Trebuie petrecut undeva unde n-ai mai fost. Undeva unde sa petreci cum n-ai mai petrecut.

Revelion in Romania? Neah, e prea fumata treaba. Cum adica pe Valea Prahovei? Esti de-a dreptul lame.

Revelion in Bulgaria da. La Bansko eventual, cea mai la moda destinatie din Bulgaria.

N-o zic deloc peiorativ: e misto in Bulgaria. Am fost pe litoralul lor de vreo 3 ori, fie intr-un sejur mai lung, fie in trecere. De fiecare data am fost placut impresionat de conditii, de frumusetea zonei. La Cap Kaliakra, de exemplu, peisajele sunt superbe. Istoric, acea locatie, precum si Balcik-ul, au apartinut Romaniei. Chiar ma simt ciudat sa aud ca Balcik-ul e in Bulgaria, atat timp cat majoritatea obiectivelor turistice sunt legate de o regina a Romaniei.

Sa revenim la Revelion. Si sa vedem, intai, unde NU as merge eu de revelion:

1. Nu as merge la mare, in tari unde e frig. Pe bune de-i inteleg pe cei care o fac. Am avut colege care si-au facut revelionul pe plaja. Stupizenie mai mare n-am auzit. Da, m-as duce in tarile calde, as vrea sa fac un revelion la 30 de grade (nu, lasati stupizenia aia de melodie).

2. Nu l-as face undeva la tara. Nu conteaza ca-i Maramures, Moldova ori Banat. Agro-turismul de Revelion. De Craciun ori de Paste da. CHiar e o idee buna. De Craciun insa sub nicio forma nu.

3. Nu as merge in orase unde ar trebui sa vizitez ceva. Sa vezi Parisul de revelion o fi romantic, dar majoritatea obiectivelor sunt inchise. Asa ca ar fi o vizita aproape ratata. As vedea doar strazile Parisului. Inutil.

4. Nu as merge intr-un loc doar de dragul de a fi in alta parte. Se strange o gasca de 10 oameni si, desi stau in Bucuresti, merg sa petreaca revelionul la un restaurant din Buzau. Exemplul e fictiv, dar am auzit cazuri. Este stupid, nu as face in veci asa ceva. Este valabil si-n sens invers: sa mergi sa-ti petreci revelionul in Bucuresti doar pentru ca e vorba de Bucuresti.

5. Nu as merge la munca. Nu radeti, cunosc persoane care au muncit de revelion. Care au PREFERAT sa munceasca de revelion, desi aveau alte optiuni. Serios, de ce ai face asta? Indiferent ce job ai, indiferent CUM muncesti, a sta la munca de revelion este cea mai mare pedeapsa dupa mine.

De revelion important este sa te afli printre prieteni, sa ai cu cine ciocni un pahar de sampanie. Important este sa te simti bine, fie ca o faci la cineva acasa, fie ca o faci intr-un local. A petrece 10 ore pe drum pentru a te afla in acea noapte, in acel moment, intr-un loc special, nu este chiar ce mi-as dori.

Un an nou deosebit va urez tuturor. Si sa fiti inspirati cand va alegeti destinatia de revelion. Bansko poate fi o solutie buna, toti cei care au mers acolo au fost multumiti atat de locatie, cat si de servicii. Probabil la anul voi poposi si eu. Salutari MINUNATE tuturor!

Hotel Iceberg

One thought on “Un an nou deosebit

Lasă un răspuns