Urasc PAIUL

Doamne, le urasc din suflet. Din tot sufletul meu si din toata inima mea. Si le urasc mai mult atunci cand am nevoie de ele. Pe bune: daca as putea, le-as interzice. E absolut oribil sa bei cu paiul. Ceva, orice.

Sa bei suc cu paiul e oribil. Ca si sentiment. Uneori esti obligat, pentru ca domnii de la anumite fast-food-uri nu stiu sa dea altfel de pahare. Cand vad insa paiul infipt in sticla mi se face rau. BAAAAAAA, DA TU NU POTI PUNE BOTU’ IN STICLA AIA SI SA TORNI PE GAT? LA CE-TI TREBUIE PAIUL ALA?

Alteori, e „util” cand bei cine stie ce cocktail. Cocktail savant: votca cu suc de portocale. Da domne, combinatia asta „finuta” trebuie bauta musai cu paiul. NU bagi botul in pahar ca la tara, da? Iar paiul trebuie sa fie cat mai colorat. Rar vezi paie albe sau negre. Paiul e verde, albastru, mov, roz, ori cine stie ce culoare. Unele pitipoance, cand au de ales, isi aleg un pai care sa se asorteze cu tinuta lor. VAAAI, AZI SUNT IN ALBASTRU, TREBUIE PAI ALBASTRU.

Ah, am uitat: pai la apa plata. E idealul. Cum poti sa bei apa direct din pahar. Sau, mai grav, direct din sticla. Trebuie paie domne.

Unii au si acasa paie. Ajungi acasa, obosit mort, ti-e sete. Te duci la frigider,iei o sticla cu apa. Nu, nu bagi botu-n ea si torni ca-n cisterna. Nu domne. Iei sticla, torni in pahar, apoi iei un pai (nu stiu daca trebuie sa-l asortezi cu pijamaua, asta n-am aflat) si te apuci si bei. Pana ajungi sa bei necesarul de apa trece ora. Dar ai baut cu paiul.

SI totusi, am scapat: NU SE BEA BEREA CU PAIUL. Circula si un mit: cica te imbeti imediat daca bei berea cu paiul. Nu am testat si nici nu doresc. Daca bei tarie cu paiul NU te imbeti (aia trebuie cu paiul musai cica), daca bei insa bere cu paiul te imbeti. E logic.

Cam atat despre PAIUL nostru cel de toate zilele. Sa concluzionez, nu? Simplu: URASC PAIUL! L-as baga pe gat multora. In special celor care ma obliga sa-l folosesc (gen acele fast-food-uri care nu-mi ofera alta posibilitate de a bea suc).

Salutari MINUNATE tuturor!

2 thoughts on “Urasc PAIUL

  1. Ha ! Ha ! Hai ca esti simpatic ! Nici prin cap nu mi-ar fi trecut sa bag in seama chestia asta ca unii prefera sa bea cu paiul, dar acum ca ma gandesc cred ca ai dreptate ca activitatea asta pare intr-adevar oarecum ridicola daca acei oameni nu sunt cumva suferinzi afectati fie de membre lipsa sau de vreo tulburare neurologica, care sa faca bautul dintr-un pahar sau sticla mai dificile, sau daca nu sunt sportivi care trebuie sa se hidrateze in timp ce alearga intr-un maraton sau pedaleaza intr-o cursa de biciclete pe lunga distanta, si bautul din sticla le-ar putea afecta ritmul sau echilibrul. Cred totusi ca mai mult fetele obisnuiesc sa bea cu paiul decat baietii, si cred ca asta are poate de a face mai mult cu dorinta de a mentine integritatea rujului de buze, dar nu stiu daca am dreptate, dar la alta cauza nu m-am putut gandi.

    1. Pe mine ma enerveaza cand mi se impune asta. Cum e la film ori la fast-food-uri. Faptul ca fetele beau e oarecum chestie de brand. Faptul ca BAIETII beau e o chestie enervanta :))

Lasă un răspuns