Utilitatea CRESEI

Utilitatea CRESEI

 

Amici cu copii am. Din ce in ce mai multi se pare. Unii imi sunt amici mai indepartati, chiar nu stiu ce fac si cum isi cresc copilul. Altii sunt amici apropiati, asa ca am avut cu ei diverse discutii. Inclusiv ulterior, cu prieteni comuni ai acestora.  Una dintre discutii a fost, la modul general, cat de bine este sa-ti dai copilul la gradinita ori cresa. Ultima oara am avut o astfel de discutie acum 1 an.

Acum vad, insa, pe internet, diverse anunturi despre creste (gen aici gasesti cresa sector 1). Vazandu-le, mi-am dat seama ca, de fapt, n-am auzit niciun prieten de-al meu sa-si fi dat copilul la cresa. La gradinita da, aproape toti, insa NIMENI la cresa.

Asa ca m-am gandit sa va zic cate ceva despre UTILITATEA CRESEI. Este sau nu utila? De ce ar trebui sa fie dati copiii la cresa? Sau, mai precis, de ce NU ar trebui dati la cresa. Sa le luam pe rand…

Un prim avantaj cert al cresei este faptul ca acel copil va trai intr-un colectiv. Cu cat se invata mai repede cu un colectiv, cu atat mai bine. Sunt celebre cazurile elevilor pentru care scoala este o corvoada. Ei n-au fost dati la cresa, nici macar la gradinita, deci a trai in colectivitate, nu conteaza din ce motiv, este o corvoada. Si ne miram de ce se „salbaticesc” tinerii din ziua de azi…

Un alt avantaj cert este timpul liber al parintilor. Ok, mamica are concediu de maternitate. Insa acel concediu poate fi folosit si altfel. Nu stiu cu ce, dar e clar ca ALTFEL. Da, ok, il iei de la cresa, iti petreci timpul cu el, nu-l neglijezi. Dar cresa cred ca e indicata.

E drept, copilul se poate imbolnavi usor. Este foarte putin rezistent la varste fragede, insa poate e mai bine sa-l calesti.

La fel de drept este faptul ca nu sunt cele mai bune conditii in crese. Cel putin in cele de stat. Iar cele private abia acum incep sa apara (am inteles ca exista proiecte interesante in acest sens).

Totusi, daca este sa vorbim despre CAUZE, as enunta faptul ca nu este LA MODA sa-ti duci copilul la cresa. Nefiind la moda, nu esti interesat de aceasta piata. De ce nu este la moda este o intrebare care ar necesita un spatiu mai amplu.

Despre utilitatea cresei ar mai fi de spus. EU ma opresc, insa, aici. Daca aveti voi alte argmente va sta la dispozitie rubrica de comentarii. Salutari MINUNATE tuturor!

Lasă un răspuns