O vacanta MINUNATA – 5×5

Provocare PORTOCALIE: cum ar fi o vacanta MINUNATA (ma rog, ei, de pudici, folosesc termenul GROZAVA) cu net? O vacanta in strainatate, bineinteles. Pe langa asta, ar trebui sa dau si sfaturi pentru folosirea netului in strainatate. Toata chestia asta este despre optiunea ORANGE GO EUROPE.

Asadar, 5 motive pentru care netul s-ar putea dovedi util in strainatate:

1. Sunt atatia oameni al caror numar de telefon nu-l ai. La un moment dat s-ar putea sa ai nevoie de ei.

2. Exista posibilitatea sa te ratacesti. Nasol. Tot trebuie sa activezi netul.

3. Ai facut o poza cu cineva celebru? Pai foarte bine: bag-o repede pe facebook.

4. Daca esti om important s-ar putea sa ai nevoie sa verifici mailul zilnic.

5. Daca esti blogger se pot intampla o gramada chestii nasoale, gen sa-ti pice blogul. Nu-ti doresc asta, insa nu-l poti lasa picat, nu?

Acum 5 motive prin care netul iti poate face vacanta minunata:

1. Poti afla in timp real cine se mai afla in acelasi timp p-acolo. Anunti ca esti in Antalya (de exemplu) si afli cine se mai afla, din intamplare, p-acolo. Poti avea parte de surprize.

2. Poti gasi recomandari de super-mega restaurante. Cele celebre, plasate fix langa obiectivele turistice, s-ar putea dovedi tepe.

3. Poti afla de evenimente care au loc in acea perioada in localitatea unde va aflati: concerte, festivaluri & stuff.

4. Va puteti comanda chestii pe net. Multe au ca termen 3-5 zile, daca stati o saptamana intr-un loc s-ar putea sa va convina. Nu v-ar conveni sa va comandati ceva de pe Amazon de exemplu cu taxe de transport 0?

5. Puteti de asemenea sa va interesati de aparatura ieftina, mai ieftina ca-n tara, si sa va duceti direct la tinta. Un telefon sau un laptop mai ieftin s-ar putea dovedi o afacere buna.

Sa vedem in continuare 5 chestii pe care trebuie sa le evitati cand plecati in strainatate:

1. Nu e tot timpul bine sa anuntati ca sunteti plecat. O casa goala s-ar dovedi interesanta pentru hoti.

2. Nu va laudati cu chestiile ilegale facute: sunt atatia care-si pozeaza kilometrajul aratand 150km/h si chestii de genul

3. Nu abuzati de cumparaturi facute afara care s-ar putea sa fie confiscate la vama.

4. Vedeti cu bagajul la aeroport: ce depaseste 20 de kg (sau 25) se taxeaza. S-ar putea ca per total sa iesiti pe minus.

5. Nu puneti mii de poze pe net de pe traficul vostru. Indiferent cat de ieftin ar fi netul si ce optiune ati avea, s-ar putea sa va coste.

Acum 5 chestii IDEALE pe care le-ar putea avea un net pe mobil in strainatate:

1. Ar trebui sa pot avea internet pe mobil cu trafic limitat la anumite chestii. De exemplu, sunt unele telefoane si abonamente unde se precizeaza ca ai trafic nelimitat pe facebook. Ar trebui sa fie si in strainatate. Sa n-ai trafic de uplodat, doar trafic de verificat si comentat.

2. La fel: traficul pe care-l faci pe propriul blog sa nu fie contorizat. E blogul tau doar.

3. Ma gandesc ca ar fi normal ca un trafic consumat pe un orange din Germania sa coste la fel ca traficul facut pe Orange ROmania. E acelasi Orange, nu?

4. Ma gandesc ca internetul ar putea fi folosit alternativ cu vorbitul (valabi si in tara): 3000 de minute sa fie echivalenti cu 3.000 de mb. Eu vorbesc 1 minut sau consum un mega, e cam tot aia. Lasa-ma sa aleg ce sa consum.

5. Ar mai trebui sa spun ceva despre internet? Ah, da: as transforma emailurile in sms-uri. Sa poti citi mailurile gratis si doar raspunsul la ele sa fie taxat. Si la noi, si in strainatate.

Si acum inchei cu 5 motive pentru care ar trebui sa citesti acest articol:

1. S-ar putea sa te faca sa activezi optiunea Orange GO Europe.

2. S-ar putea sa fie si niste sfaturi utile.

3. S-ar putea sa te faca sa zambesti si chiar sa razi (daca nu, puneti pe cineva sa va gadile).

4. S-ar putea sa aflati si de concursul organizat pe mai multe bloguri prin care puteti castiga telefoane si alte chestii.

5. Imi veti face mie trafic, deci va multumesc.

Salutari PORTOCALII tuturor si bafta MIE in concurs ­čÖé

2 thoughts on “O vacanta MINUNATA – 5×5

  1. O simpla observatie: limita aia de 20 de kg (sau 25) la aeroport depinde doar de compania cu care zbori. Poti avea si 32 kg limita, de ex.

    Cat despre 3000 de minute sa fie echivalenti cu 3.000 de mb, hmm… ­čÖé

  2. @Elena: Nu am avut limita mai mare de 25 de kg, dar te cred.

    Despre 3.000 de minute si 3.000 de mb eu as gandi la altfe: 1 mb consumi in mai putin de 1 min. Deci ca timp nu ar fi echivalent ­čśŤ

Las─â un r─âspuns