Valea Prahovei cea MINUNATA

– Cum? NU ai fost pe Valea Prahovei pana acum?
– Nu. Am vazut multe alte locuri.
– Dar sunt cele mai frumoase statiuni de la noi. Sinaia, Predeal, Busteni.
– Da, domne, n-am fost.
– Nasol. Pai sa mergi.

– Bai, tu ai vazut cat e cazarea pe Valea Prahovei?
– Nu. Cat e?
– Enorma. Exorbitanta. Mai bine merg in strainatate.
– Pai da, dar farmecul e la noi. Distractia e aici.
– Lasa, eu merg la bulgari. E mai ieftin.

– Bai, a trecut vara si n-am dat o tura pe Valea Prahovei.
– Era musai?
– Asta fac de multi ani. Da, mi-as fi dorit…

– Hai la munte.
– Unde sa mergem?
– Undeva pe Valea Prahovei: Sinaia, Predeal, vedem noi. Unde gasim cazare. Ne suim in masina si mergem…
– Hai!

– Unde mergi?
– Pe la munte. Vad eu.
– Nu faci rezervare dinainte? Eu caut pe internet cazare Sinaia, cazare Predeal. Nu merg fara.
– Bai, si eu fac de obicei. Dar acum am zis sa merg asa, „la risc”. Gasesc eu ceva.

Ati auzit discutiile astea? Ati fost parte la ele, probabil. De mers pe Valea Prahovei sigur ati mers. Sigur ati vazut, macar in trecere, toate statiunile. Sigur ati vizitat Pelesul, Branul, Pelisorul…

Raman, totusi, cateva intrebari. Majoritatea fara raspuns:
– Se construiesc din ce in ce mai multe hoteluri, dar gradul de multumire al clientilor este din ce in ce mai scazut. De ce?
– Desi toata lumea a mers, si inca merge, putini se mai lauda ca merg pe Valea Prahovei. Pare un fel de loc unde mergi cand n-ai idei mai bune. Oare de ce?
– Desi nu-ti place sa mai mergi pe Valea Prahovei, razi de cel care n-a mers niciodata. Oare de ce? A pierdut ceva, daca tot spui tu ca e naspa?

Sunt locuri mai bune, sunt locatii care poate imi plac mai mult. Dar parca n-as da cu pietre. Sinaia, Predeal, Busteni … Parca au farmecul lor. Macar farmecul amintirilor pe care le ai de acolo.

Nu indemn pe nimeni sa faca nimic. Intreb, doar, care este cauza nemultumirilor? Acel „mainstream” deranjeaza? Trebuie sa mergi, MUSAI, unde nu merge toata lumea? Locurile sunt asa cum le lasi tu, indiferent ca vorbim despre o poienita intr-un parc, o camera de hotel ori un tren (cu care ajungi acolo). Altii, mereu altii sunt vinovati. Tu, oare, n-ai nicio vina?

Apropo, cand ai fost ultima oara pe Valea Prahovei? Atat de mult ti-a displacut sejurul? O fi scump, dar pretul este dat de cerere si de oferta. Sunt persoane dispuse sa achite acel pret. Trist pentru tine, dar cat se poate de adevarat. Poti incerca pensiuni particulare, poti sa te cazezi la oameni. Ai solutii. De mancat mananci si-n Bucuresti, uneori, poate, mai scump. Serios. Salutari MUNTOASE tuturor! ­čÖé

One thought on “Valea Prahovei cea MINUNATA

Las─â un r─âspuns