Whiteboard

Nu stiu voi acum cat timp ati terminat facultatea (sau poate sunteti studenti inca), dar eu am terminat-o recent. Nu despre facultate, cursuri si seminarii doresc sa vorbesc. Ci despre un alt aspect: tabla. Prafuita (sau nu) tabla.

Exista locuri unde inca exista tabla clasica, cu creata si burete, exista insa locuri unde la moda este tabla tip whiteboard .Adica cea pe care se scrie cu markerul si nu cu creta.

Avantajele sunt certe si evidente:
– nu inghiti praf de creta;
– pare mai prietenoasa;
– e mai prietenoasa (pe bune, o tabla cu creta intimideaza maxim);
– e ecologica.

Un singur dezavantaj, unii ar zic ca foarte mare, este dat de costuri. Creta este mai ieftina decat multiplele markere. Iar unele facultati se scrie mult pe tabla, deci ar fi foarte dificil sa scrii si sa stergi atata pe o astfel de tabla.

Eu insa am iubit aceasta tabla. Nu stiu, albul ala al ei prietenos (si nu negrul spalacit al tablelor clasice) imi zambea parca. As putea zice ca e o tabla minunata.

Am intalnit si table clasice. Cu creta. Imi aminteau de liceu si ma respingeau. Iar buretele ala imputit ma scotea efectiv din minti. Pe bune.

Nu stiu ce experiente ati avut voi din acest punct de vedere, dar eu chiar consider o tabla d-asta moderna a fi cu adevarat minunata.

Salutari MINUNATE tuturor!

ps: Acest tip de tabla nu se recomanda in educatia non-formala. Acolo am auzit ca la moda ar fi asa numitele etichete autoadezive , care ar „personaliza” cursul. Le dai oamenilor o mapa, aplici etichete din alea si mapa le ramane oamenilor macar ca amintire. De luat aminte.

Lasă un răspuns