Zile de vara!

Zile de vara era un album, sau mai precis o compilatie, plin de melodii de sezon. E adevarat, era scris cu liniuta, jocul de cuvinte fiind chiar reusit. Printre melodiile prezente pe acel album se afla si La Familia – Zilele insorite. Pana una-alta, sa va arat frumoasa melodie:

Zile de vara, zile pline de caldura, de soare. Contra caldurii lupti in mai multe feluri:

1. Bauturi reci si multe. Berea rece e cea mai intalnita, asta desi doctorii sustin ca nu e bine sa bei alcool pe caldurile astea. Daca nu e bere, poate fi orice bautura rece, inclusiv apa plata ori minerala.

2. Excursii la munte si la mare. La mare este distractia cea mai mare, insa la munte te racoresti cu adevarat. Este si mai odihnitor, insa mai putin distractiv.

3. Iti faci racoare in casa.

Paradoxal, putina lume ia in calcul aceasta optiune. Toata lumea isi face calcule de plecare, vrea sa plece (Plec departe, plec pe marte). Dar confortul propriei locuinte? Chiar nu conteaza deloc-deloc?

Cele mai eficiente, in astfel de situatii, sunt celebrele aparate aer conditionat. Unii opteaza pentru aparatele clasice, montandu-le in fiecare camera, altii preferatele aparatele mobile de aer conditionat. Asupra celor mobile multi au dubii, considerandu-le scumpe, inutile, ineficiente si destul de ciudate. Cele clasice, puse sus, batand de sus in jos, par a fi atat cele mai recomandate, cat si cele preferate de catre consumatori.

Ca si marci, oamenii au de ales intre 3 tipuri:
– No Name-urile, cele mai ieftine, dar uneori atat de eficiente. Imi amintesc de cele 2 aparate de aer conditionat ale unui amic, unul de firma, altul no name chinezesc: no name-ul facea mult mai multa racoare decat celalalt. Era, deci, mult mai eficient.
– Marcile universale, tip Panasonic, Samsung ori LG. Ai tv Samsung, telefon Samsung, eventual laptop Samsung, de ce sa nu iti iei si aer conditionat Samsung? Ai incredere ca o firma mare precum Samsung nu se poate face de ras facand un aparat de aer conditionat de proasta calitate.
– Marcile specifice (gen aer conditionat Daikin) sunt cele mai recomandate de catre specialisti. Specialistii sustin ca marcile universale sunt bune, dar cele mai bune sunt cele specifice. La fel cum cele mai bune boxe nu sunt Sony, ci sunt cele fabricate de firme specializate in sunet.

Zile de vara, probleme de vara. Investitia intr-un aer conditionat este mare, insa consider ca merita. In fond, cele mai multe ore le petreci in casa, deci merita orice investitie pe care o faci in ea. Salutari RACORITOARE tuturor!

2 thoughts on “Zile de vara!

  1. Anul acesta am avut o mare dilema in familie cu aerul conditionat. Sunt foarte multe persoane care sunt de parere ca un aer conditonat no name sunt mult mai bune decat cele de firma, dar in acelasi timp si cele de firma sunt foarte buna. Pana la urma am cumparat unul no name de care suntem extrem de multumiti.

  2. Eu nu sunt sunt genul sa cumpar produse no name si am cumparat un aer condtionat destul de bun dar de firma si sunt foarte multumit de el! Nu as cumpara ceva no name pentru ca nu stiu cat de calitative sunt!

Lasă un răspuns