Zona OUTLET a unui magazin online – o idee de exploatat

Zona OUTLET a unui magazin online este o chestie pe care as vrea s-o vad mai des la magazinele online din Romania, din ce mai multe si din ce in ce mai diversificate. Datorita ori din cauza pandemiei, numarul magazinelor online a crescut, multe magazine offline fiind, de fapt, nevoite sa functioneze si in online.

In offline, un magazin OUTLET este in general un magazin de imbracaminte (acolo a prins cel mai bine termenul), care are colectii de anii trecuti ale unor marci mari la preturi foarte bune. Romanii au amestecat conceptul de OUTLET cu conceptul de second-hand, facand magazine 2 in 1. Nu stiu care-s legile in alte tari, nu stiu daca au voie sa functioneze astfel de magazine. La noi se poate, exitand, in special in provincie, o tona de astfel de magazine. E drept, cautarea hainelor in aceste magazine are farmecul ei, cauti parca o comoara intr-un cufar.

Nu ca magazinele online n-au facut la fel, la multe magazine de electrocasnice putem gasi, la gramada, produse noi si produse resigilate. Noroc ca in online scrie clar pe pagina produsului daca e nou sau nu si-l si poti returna daca te-ai pacalit. In offline e mai greu cu returnatul unei haine proaspat cumparate.

Ce alte produse ar mai putea fi vandute in categoria OUTLET a unui magazin online? Pai cam orice produse ramase in stoc. Primul exemplu care-mi vine-n minte: cauciuri de iarna vandute in martie sau aprilie. E drept, trebuie sa ai unde sa le depozitezi, insa problema asta o vei avea oricum daca ai masina. Chiar asa, oare or exista cauciucuri de iarna ce pot fi doar inchiriate?

In multe tari, hainele de iarna au urmatorul traseu: intre noiembrie si februarie ele sunt vandute in magazinele lor mama, daca-mi este permisa exprimarea, in martie-aprilie sunt vandute in aceleasi magazine in cadrul unor promotii (pulovere la 3 euro, de pilda), pentru ca apoi acele produse sa ajunga pe rafturile outleturilor, unde vor ramane pana cand se vor vinde. Nu stiu cati dintre voi tineti neaparat sa purtati noua colectie Ralph Lauren. Eu, unul, ma simt bine sa stiu ca port o camasa Ralph Lauren, irelevant de acum cat timp.

Zona OUTLET a unui magazin online implica multe probleme. Prima dintre ele, cea mai importanta, este cea legata de publicul atras pe acel site. Iti doresti, oare, sa aduci doritorii de reduceri pe site-ul tau? Este site-ul tau unul care tinteste cu precadere reducerile?

Sa ai un magazin specializat, un magazin OUTLET, e diferit de a avea o sectiune OUTLET in magazinul tau. E diferit, dar nu inseamna ca e grav, ca e gresit. Este o alegere, pe care trebuie sa o faci in mod asumat, constient. In marketing nicio alegere nu este gresita daca este corect si asumat implementata.

Va recomand sa frecventati Zona OUTLET a site-ului negociat.ro. Nu va zic ce produse gasiti acolo, veti vedea singuri (as face spoiler dac-as spune), nu va zic alte motive pentru care ar trebui sa frecventati acest site, va spun doar datele de contact: suport arond negociat punct ro (ca adresa de email) si 0376448484 (ca numar de telefon). Intrati la ei pe site si contactati-i.

Legat de acest magazin, pot spune ca zona OUTLET nu afecteaza cu nimic site-ul in sine. Dimpotriva chiar, site-ul este foarte bine organizat, felicitari celui care l-a facut, care l-a conceput, In plus, este si un site foarte rapid, mie-mi merge perfect atat pe telefon (o versiune optimizata, foarte buna), cat si pe laptop. Firmele la care au apelat, atat pentru hosting, cat si pentru webdesign, nu au fost gasite „la reduceri”. Se vede si se simte de la o posta acest lucru.

Zona OUTLET a unui magazin online este o idee de exploatat, o idee pe care mi-as dori s-o vad la cat mai multi. Din pacate, multi fug de conceptul de OUTLET, considerand ca afecteaza imaginea afacerii lor. Auzisem candva ca multe mall-uri ar refuza sa accepte OUTLET-uri in interiorul lor, caci celelalte magazine din jur nu ar vrea sa fie alaturate unor astfel de magazine. O prostie in mod evident, dar o prostie in care multi cred.

Zona OUTLET a unui magazin online este o dovada de flexibilitate din partea acelui magazin, pe care o incurajez si o promovez.

Lasă un răspuns